Peste 250 de persoane de la ALDE Dâmbovița au participat, duminică,  la Brașov, la "Marșul Demnității".

La miting au fost prezenţi, printre alţii, preşedintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, dar şi mai mulţi candidaţi la alegerile europarlamentare, printre care Norica Nicolai, Renate Weber sau Varujan Vosganian. 

Norica Nicolai, candidat ALDE pentru Parlamentul European, numărul 1 pe listă, a afirmat că "paşii spre libertate încep la Braşov şi se vor termina la Bruxelles".

"La 30 de ani de la 1989 sunt unii care au vrut să ne pună în lanţuri. Împotriva lor şi pentru demnitatea noastră, ALDE şi în primul rând Călin Popescu-Tăriceanu se bat şi se vor bate. Până nu vom fi liberi, nu vom fi cu adevărat fericiţi, nu vom avea bunăstare, pentru că abuzurile şi lipsa libertăţii ne înlătură calitatea de om. Noi vrem să fim oameni liberi, am fost şi vom fi. Alături de ALDE şi de voi, paşii spre libertate încep la Braşov şi se vor termina la Bruxelles", a afirmat Nicolai.

La rândul său, Renate Weber, candidat ALDE în alegerile pentru Parlamentul European, a subliniat că scrutinul din 26 mai trebuie să fie o pregătire pentru "toamna preşedinţiei ALDE şi a lui Călin Popescu-Tăriceanu".

Şi Varujan Vosganian a vorbit despre eventualitatea unei candidaturi a liderului ALDE la Preşedinţie, arătând că nu va exista normalitate în România până când, printre altele, "nu vom avea un preşedinte ca şi Călin Popescu-Tăriceanu".

"Nu vreau să le dau numele, dar preşedintele acestei ţări şi câţiva candidaţi din fruntea listelor unor partide şi liderii acestor partide au întreaga responsabilitate că astăzi vedem în jurul nostru scene care ne amintesc de 14 iunie 1990. Ei poartă întreaga responsabilitate şi le cer de aici să înceteze cu aceste asmuţiri. (...) Există oameni politici care au telecomandă, care vorbesc după cum alţii apasă pe buton şi eventual prind posturi străine după cum alţii (...) le comandă. Pe Tăriceanu nu-l comandă nimic altceva decât conştiinţa lui", a punctat Vosganian.

 "Vrem să trăim într-o ţară cu adevărat liberă, în care cetăţenii nu sunt manipulaţi, aşa cum se întâmplă azi, de urmaşii fostei securităţi, practic, nu vrem copiii securiştilor noştri să ajungă securiştii copiilor noştri", a afirmat, la rândul său, liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

"Marșul demnității este un semnal de alarmă pe care îl trage ALDE. Am făcut de multe ori apel la înțelegere în ceea ce privește clasa politică, la stabilitate, la normalitate și se pare că, chiar și  acest referendum pe care președintele Iohannis l-a pus pe aceeași dată cu alegerile europarlamentare și cu aceeași comisie, nu face altceva decât să deturneze adevăratul scop al euroscrutinului, acela ca România să fie reprezentată de oameni serioși care să cinstească România în Parlamentul European", a spus președintele ALDE Dâmbovița, Ionel Petre.

 Material realizat de PFA Dumitrescu Roxana, la comanda ALDE, CMF 41190002