Senatorul Adrian Țuțuianu și-a manifestat disponibilitatea de a se implica  în rezolvarea situației conflictuale  de la  Electroaparataj Târgoviște.

Vicepreședintele Pro România s-a întâlnit și a discutat cu salariații aflați în grevă și lideri sindicali.

"În calitate de senator PRO ROMÂNIA, sunt alături de acești oameni care cer anumite drepturi:
📌creşterea salariului minim pentru muncitorul calificat cu 20% peste salariul minim la nivel naţional 
📌acordarea unui spor de 15% pentru lucrătorii care lucrează în condiţii grele de muncă
📌acordarea sporului de vechime în muncă între 5 – 25%
📌plăti compensatorii în caz de disponibilizare 
📌prima Paşte/Crăciun 650 lei - prima de vacanţă – 1200 lei.

Este inacceptabil ca proprietarii acestei societăți - un fond de investiții Broadhurst, pe care-l veți regăsi în multe din firmele românești cu probleme - să plătească astăzi acești oameni cu salariul minim pe economie.

Fac un apel către conducerea societății să se așeze la masa negocierilor și să caute o soluție de compromis. Atitudinea de forță, sancțiunile ori refuzul dialogului social nu vor fi niciodată soluții pentru astfel de crize. Vorbim despre 100 de locuri de muncă!!!

Cred că ITM, în temeiul prerogativelor pe care le are, trebuie să intervină și să pună la aceeași masă părțile litigante (nu știu dacă instituție este capabilă să asigure această mediere).

Cred că este important ca prefectul județului să convoace Comisia de Dialog Social și să provoace părțile la dialog.

Astăzi, le-am spus oamenilor că SUNT DISPUS SĂ MĂ IMPLIC ÎN ACȚIUNEA DE MEDIERE A CONFLICTULUI. Sindicatele mi-au cerut să intervin și o voi face, dacă va fi de acord și patronatul. Am mai făcut acest demers și la ASO Cromsteel, cu rezultate excelente", a spus parlamentarul.