Vicepreședintele ALDE, Andrei Gerea, chestor al Camerei Deputaților și candidat la alegerile pentru Parlamentul European, s-a aflat miercuri în Dâmbovița, la Târgoviște. Acesta s-a întâlnit cu activul de partid și cu simpatizanții ALDE, după care a susținut o conferință de presă în care a făcut o scurtă radiografie a campaniei electorale pentru alegerile din 26 mai.

Gerea a  vorbit despre inapetența partidelor politice pentru temele cu adevărat importante în această campanie, punctând că acestea s-au axat pe transmiterea mesajelor ostile. 

"Din păcate, pot să spun că această campanie electorală  a fost grav afectată, din punctul meu de vedere, de mesajele care au fost date și de modul în care anumite partide, cele din opoziție, au înțeles să facă această campanie. Mă refer la faptul că a fost presărată din plin cu dezinformări, cu minciuni și cu atitudini extrem de ostile care nu fac altceva decât să polarizeze și mai mult societatea . Mi se pare un lucru extrem de grav că, în numele democrației, poporul român se află mai dezbinat ca niciodată în cei 100 de ani de la Marea Unire. Ce se întâmplă acum în societatea românească este efectul înțelegerii total greșite a rolului pe care partidele îl au în democrație, a rolului pe care președintele țării îl are într-o democrație și, totodată, a rolului pe care anumite instituții ale statului îl au. Din păcate, pentru câteva voturi, partidele din opoziție sunt dispuse să radicalizeze și mai mult pe lângă discurs, sentimentele în rândul populației, să asmută așa cum a făcut de minune Traian Băsescu unele împotriva celorlalte clasele sociale și să creeze o atmosferă de ostilitate acolo unde ar fi trebuit să fie dialog", a declarat Andrei Gerea.

Liderul ALDE a vorbit în termeni critici și despre referendumul din 26 mai.

"Acest referendum nu este decât un instrument politic pe care domnul președinte Klaus Iohannis încearcă să-l folosească în beneficiul noului PNL, partidul său, de sorginte băsistă. Prin inventarea unor teme nu fac decât să arunce în derizoriu atât alegerile pentru PE cât și tema în sine a justiție, a luptei împotriva corupției care, prin acest referendum, nu este deloc ajutată", a afirmat Gerea.

" Din păcate, în numele luptei politice România are de pierdut, este batjocorită, temele importante sunt date la o parte, nu avem posibilitatea să susținem niciun fel de dialog  cu acești oameni. Nu ne rămâne altceva decât să sperăm într-o prezență  la vot care să sancționeze genul acesta de a face politică și să premieze, prin vot, pe aceia care, în decursul actului de guvernare, au oferit ceva poporului român, au crescut nivelul de trai și au dovedit că au capacitatea de a-și implementa promisiunile  din campania electorală", a mai reliefat parlamentarul.

El a mai arătat că "ALDE este poziționat foarte bine în sondajele de opinie, cu aproape 10 zile înainte de alegeri și ne bucurăm  eforturile făcute par să dea rezultate și ne dau încredere pentru data de 26 mai, când vom avea alegerile pentru Parlamentul European".

 

 Material realizat de PFA Dumitrescu Roxana, la comanda ALDE, CMF 41190002