Ultima săptămână a campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare ar putea aduce surprize de proporții pe scena politică.

PSD a început cu un transfer care a venit ca o lovitură de imagine. Purtătorul de cuvânt al filialei județene Pro România Dâmbovița, Cătălin Olteanu, candidat pe lista partidului la europarlamentare, de pe locul 24, s-a înscris în PSD.

În aceste zile se încearcă negocieri şi cu alţi reprezentanţi ai Pro România, pentru a fi convinși să se întoarcă în PSD, au precizat surse politice pentru STIRIPESURSE.RO.

Social-democraţii nu vor, însă, să se oprească doar la racolările din Pro România. Potrivit surselor politice, săptămâna viitoare ar urma să se anunțe şi alte câteva transferuri.

Potrivit stiripesurse.ro, liderii judeţeni ai PSD se bazează pe un non-combat masiv al primarilor PNL. Acest aspect a fost semnalat și de președintele organizației județene a PNL, Virgil Guran.

"Li se spune primarilor noștri că vor avea bani și investiții, dacă vor fi așa mai calmi la aceste alegeri și nu vor trage pentru PNL. Nu cred că se va întâmpla lucrul acesta, primarii noștri își vor face treaba în mod serios", a afirmat Guran.

"S-au pus niște bani deoparte la CJD, spun ei o rezervă de 20 de milioane de euro și le-au spus primarilor că, în funcție de rezultatele de la alegeri, așa își vor lua banii. Este de natură penală și vom avea mare scandal în județ dacă nu se vor repartiza banii conform unui algoritm logic , economic, social, politic, nu mergând pe premise de genul acesta (...)", a mai punctat liderul liberal. 

Guran a făcut și un apel la organele abilitate să vegheze la desfășurarea în condiții corecte a scrutinului din 26 mai.

"Fac un apel pe această cale, începând de la Poliție până la celelalte organisme, îi atenționez că ne dorim să fie corecți, nu să părtinească, nu să fie cu noi. În cazul în care vom constata că, și atunci, în ziua votului, avem astfel de probleme, vom lua măsurile legale, vom face plângeri. Eu sper să vină momentul în care vor fi și judecați ca atare cei care, din păcate, în funcție de cine iese la putere, s-au dus și au încercat să facă anumite lucruri într-un sistem obedient de așa natură încât să-i avantajeze față de ceilalți competitori", a spus șeful PNL.