Uniunea Națională pentru Progresul României și-a propus să revină în forță pe scena politică. Deși se află în plin proces de reconstrucție, președintele formațiunii, Gabriel Oprea apreciază că UNPR are viitor politic.

El s-a întâlnit vineri, la Târgoviște, cu membri și simpatizanți ai partidului. Gabriel Oprea a fost însoțit și de Anghel Iordănescu, aflat pe locul  doi pe lista UNPR pentru Parlamentul European.

"Ca obiectiv la europarlamentare, noi am spus oficial că trebuie să ne comportăm onorabil. Avem doi vectori de imagine buni, pe Ilie Năstase, pe  Anghel Iordănescu, oameni care au adus ca sportivi prestigiu țării, au făcut milioane de români fericiți. Obiectivul nostru strategic este să revenim acolo unde am fost în anul 2015, adică să luăm peste 10% la locale și la generale și să revenim în Parlamentul României (...)Cred că România are nevoie acum mai mult ca oricând de seriozitate, de predictibilitate. Cred că avem viitor, dacă suntem serioși, dacă suntem determinați ajungem la 10%", a declarat Oprea, într-o conferință de presă. 

Fostul tenismen Ilie Năstase deschide lista UNPR pentru alegerile europarlamentare 2019. 

La nivelul județului, organizația pornește de la zero cu un nou președinte, Marius Costache, care nu va avea o misiune ușoară. Obiectivul politic este creșterea numărului de membri și obținerea unui scor de 10% la alegerile locale și parlamentare de anul viitor. Potrivit noului lider, UNPR are, la nivelul județului, 46 consilieri locali și peste 200 de membri.