Pro România Dâmbovița s-a clasat pe locul 4 în topul național după scorul obținut de partidul condus de Victor Ponta la alegerile europarlamentare de duminică.

Liderii județeni s-au declarat mulțumiți de rezultatul muncii depuse într-un timp scurt în care au reușit să obțină 10,8% dintre sufragii și să se valideze ca și formațiune politică. 

Conducerea județeană a mulțumit celor care au votat și au apreciat că este un scor bun care validează proiectul politic  și reprezintă un punct de pornire. 

"Mulțumesc tuturor celor care s-au prezentat la vot. Noi, Pro România, nu am boicotat referendumul. Mulțumesc în mod special tuturor celor care au votat Pro România . Este foarte important că am luat aproape 23 000 de voturi într-o perioadă foarte scurtă. Sunt practic 4 luni de zile în care am încercat să construim un proiect politic  aproape de la zero. Le mulțumesc membrilor și simpatizanților PRO România. Suntem un partid politic validat de alegeri și la nivel local și național. Este un rezultat bun într-un context politic complicat. Scorul nostru în județ este peste media națională este aproape dublu", a declarat luni, într-o conferință de presă, senatorul Pro România, Adrian Țuțuianu.

Liderul Pro România a făcut și o scurtă analiză a rezultatelor în plan județean.

"La Dâmbovița, cert este că PSD a făcut cel mai prost scor din istoria partidului sub conducerea Rovanei Pauker Plumb (...) Este o zi tristă pentru PSD Dâmbovița și, de ce nu, și pentru mine într-un fel, care am condus 20 de ani și pe care l-am condus numai la victorii. Ultimul rezultat 64% față de 32 %! PNL face un scor peste ceea ce a însemnat activitatea de campanie și politica acestui partid, USR la fel un scor pe care nu-l vedeam posibil. Pro România face un scor de 10,8%. N-am reușit locul 3, suntem pe 4 ne-a luat-o USR înainte. Sunt lucruri de analizat, de văzut care sunt cauzele, e prea devreme ca să înțelegem exact ceea ce s-a întâmplat la aceste alegeri", spune Țuțuianu.

"La Târgoviște, un dezastru pentru PSD care face 20,5%. Este rezultatul marelui miting, a blocării orașului de către PSD, al introducerii de parole să intri în propria locuință și a modului arogant și nesimțit în care Rovana Plumb s-a purtat cu târgoviștenii și în perioada de campanie și anterior. USR face în Târgoviște un scor extraordinar de mare 25,5 7%, Pro România 11,87% și PNL 21,03%.Alde este cea mai mare surpriză a acestor alegeri și probabil că, de aici, va începe declinul și disoluția ALDE pentru că lucrurile vor fi foarte complicate în următoarele zile pentru întreaga scenă politică națională", a afirmat senatorul.