Senatorul Pro România, Adrian Țuțuianu, a declarat joi, într-o conferință de presă, la Târgoviște, că formațiunea din care face parte nu și-a atins obiectivele pe care și le-a propus din punct de vedere al rezultatelor la euroscrutinul din 26 mai. La o analiză succintă a procentelor obținute, liderul s-a declarat nemulțumit de scorurile atinse atât în plan național, cât și județean.

"Este un scor care pe mine nu mă mulțumește, sau, dacă vreți, avem jumătate de pahar plin, în sensul că suntem un partid validat de alegători, nu ne-am îndeplinit obiectivele propuse cu destul de mult entuziasm nici la nivel național, unde ne propusesem 10% și patru mandate de europarlamentar și nici la nivel județean, eu îmi propusesem să ajungem undeva la 15-18 %. Care sunt cauzele pentru care am ajuns aici, vă vom spune după ce facem analiza sistematică a rezultatelor", a explicat acesta.

Urmează trei luni fierbinți în cadrul cărora Pro România își va construi organizațiile locale, dar vor avea loc și alegeri interne.

"În luna septembrie, vom organiza o conferință județeană, în cadrul căreia probabil vom avea și alegeri. Odată cu construcția organizațiilor locale, o să avem și alegeri și vom desemna și președinți de organizații și, în luna septembrie, vom avea o conducere județeană legitimată de votul delegaților din teritoriu. De asemenea, tot în luna septembrie, va fi și un congres al Pro România în cadrul căruia va fi desemnat candidatul la funcția de președinte al României. Duminică, la analiza de la București, vom stabili un calendar mai clar și pentru alegerile la nivel județean și pentru congresul partidului", a declarat senatorul Pro România, Adrian Țuțuianu.