PSD salută votul prin care a fost respinsă cea de-a treia moțiune de cenzură împotriva Cabinetului condus de premierul Viorica Dăncilă. În viziunea social-democraților, acest vot confirmă faptul că Guvernul se bucură de un sprijin parlamentar stabil care va permite continuarea realizării promisiunilor angajate față de electorat în decembrie 2016.

"A fost un vot pentru stabilitate și pentru continuitate. În același timp, acest vot a sancționat lipsa de alternativă a Opoziției și aventura economică pe care o propuneau unii dintre reprezentanții partidelor semnatare ale moțiunii. Din fericire pentru români, tentativa Alianței Austerității de a arunca România într-un haos economic și social a eșuat. Moțiunea nu a întrunit nici măcar votul tuturor parlamentarilor acestei Alianțe a Austerității, ceea ce demonstrează că nici măcar ei nu și-au dorit cu adevărat să vină la guvernare și au pus în scenă un spectacol ieftin pentru a-și păcăli proprii alegători.
Totodată, votul clar prin care a fost respinsă moțiunea de cenzură arată unitatea solidă din interiorul PSD și buna colaborare pe care o avem cu partenerii noștri de coaliție.
PSD va folosi cu înțelepciune șansa, reconfirmată astăzi, de a continua realizarea programului de guvernare. Deși s-au făcut pași importanți în privința creșterilor de venituri ale cetățenilor și în evoluțiile economice, PSD consideră că sunt încă români care nu au simțit într-un mod consistent beneficiile creșterii economice. Problemele sociale ale acestor cetățeni vor reprezenta prioritatea Guvernului pentru perioada rămasă până la finalul acestui mandat legislativ", se arată într-un comunicat al formațiunii.

La rândul său, deputata Carmen Holban susține că opoziția nu și-a dorit guvernarea, ci doar blocarea acesteia.

"O zi în care Guvernul PSD-ALDE putea să continue să pună în aplicare PROGRAMUL DE GUVERNARE a fost blocată pentru a asista în Parlament la o moțiune de cenzură depusă de opoziție. Opoziție care nu își dorește guvernarea, ci numai blocarea. 18 Iunie 2019 - MOȚIUNEA DE CENZURĂ A FOST RESPINSĂ. Programul de Guvernare continuă!", a arătat Carmen Holban.