Anunțul bombă a fost făcut într-o conferință, organizată în această după-amiază, de deputatul PSD Corneliu Ștefan. Parlamentarul și-a manifestat nemulțumirile față de ceea ce se întâmplă în organizație și și-a argumentat solid gestul politic, evidențiind o serie de derapaje ale conducerii de la statutul partidului.

Corneliu Ștefan nu a ezitat și  a reclamat jocurile de culise făcute pentru destabilizarea PSD Dâmbovița, lipsa comunicării interne și publice, organizarea defectuoasă a mitingului de la Târgoviște, dar și alte lucruri care, în opinia sa, au condus organizația la cel mai slab scor electoral din istoria sa.

"PSD Dâmbovița, după o perioadă de interimat de trei luni de zile, a avut șansa să creeze o organizație puternică, ceea ce nu s-a întâmplat! " și-a început discursul liderul social-democrat.

"În primul rând, în cadrul organizației PSD Dâmbovița NU se respectă statutul partidului, ceea ce nu putem avea pretenția de la o organizație serioasă. Ultima abatere de la acest statut a avut loc în Comitetul Executiv de luni  din această săptămână, când s-a suplimentat numărul de vicepreședinți și înainte fiind nestatutar, o spun în calitate de președinte executiv  și de membru al PSD Dâmbovița și, ca un titlu de recompensă, a fost promovat coordonatorul de campanie în funcția de vicepreședinte, după o campanie  în care PSD Dâmbovița a obținut cel mai slab scor politic din istoria organizației", spune Ștefan.

Mai mult, social-democratul a contestat modul de abordare a unor probleme de partid "de indivizi care au pătruns în organizaţia noastră pe uşa din dos şi care au început să dirijeze obscur activitatea internă". Ștefan a subliniat  că hotărârea  de a renunţa la această funcţie reprezintă un semnal de alarmă, o undă de mobilizare a  tuturor celor care au muncit de ani buni pentru organizaţie, pentru cetăţenii judeţului Dâmboviţa, pentru promovarea proiectelor socio-economice.

"Îndemnul meu este de a rămâne uniţi şi de a intra cât mai curând în matca firescului şi normalităţii, respectând principiile statutare după care ne-am călăuzit până acum.

Suntem o organizaţie puternică, una dintre cele mai mari din ţară şi nu trebuie să ne diluăm credibilitatea, forţa, în jocurile meschine ale interesului unora sau altora.

Avem datoria faţă de cetăţenii acestui judeţ, faţă de oamenii care ne-au acordat încrederea, de a nu-i dezamăgi, de a le arăta că suntem uniţi şi că luptăm pentru binele Dâmboviţei, pentru prosperitatea acestui judeţ, nu pentru un anume grup de interes. Gata! Trebuie să readucem normalitatea în PSD Dâmboviţa!"

Afirmațiile social-democratului anunță o vară extrem de fierbinte pentru organizația județeană a PSD Dâmbovița.