Declarații dure miercuri, la conferința de presă a liberalilor dâmbovițeni. Șeful PNL, Virgil Guran  anunță că taie și spânzură până când organizația va deveni una puternică și performantă.

Guran s-a declarat nemulțumit de rezultatul obținut de organizația pe care o conduce la nivel județean la alegerile europarlamentare din 26 mai, așteptându-se la un scor mai bun. În acest context a anunțat că analizele rezultatelor vor continua și se vor lăsa cu "victime"...

"Cei care au rezultate, tot respectul.  Pe mine mă interesează ce fac în alegeri. Cei care nu vor să-și facă treaba nu vor avea viitor cât sunt eu președinte la Dâmbovița. Vor să facă politică, să facă, dacă nu, să nu încurce pe cei care încearcă să schimbe ceva", a declarat Guran.  Cel puțin 12 consilieri locali PNL au fost excluși din partid ca urmare a neimplicării în campania electorală pentru alegerile europarlamentare sau pentru neachitarea cotizației.

Șeful PNL Dâmbovița a vorbit și despre implicarea celor doi parlamentari în campania pentru euroscrutinul din 26 mai.

"Iancu Caracota s-a implicat, nu la valoarea pe care o are, ar fi putut să se implice mai mult. Cezar Preda, în Dâmbovița, nu s-a implicat deloc. Am discutat cu el la începutul mandatului meu, mi-a dat de înțeles că nu vrea să colaboreze și i-am respectat dorința. Ce poți să faci? Dragoste cu forța nu se poate. Dar, discut, ne întâlnim, ne salutăm, avem o relație normală (...) Nu poți forța parlamentarii să-și facă treaba, mai ales că asta  nu depinde de județ. Parlamentarii au alt statut și trebuie să se ia măsuri de la nivel național. Nu că n-aș putea, vă spun sincer, că sunt și acolo la nivel național, dar, să sperăm că o să ne orientăm bine în viitor. Mi-a zis (n.r. Cezar Preda)  că nu are o relație foarte bună cu conducerea partidului la nivel național", a afirmat Guran.

Replica deputatului Cezar Preda a fost una directă și tăioasă.

"Gruparea Guran-Plăiașu-Grozavu au inițiat și dezvoltat o atitudine complet ostilă față de persoana mea și au invocat întotdeauna sprijinul domnului președinte Orban în această privință. Eu nu am dorit și nu doresc să discut despre comportamentul din interiorul organizației al colegilor mei, însă, îi disprețuiesc pe  cei care își caută dușmani și adversari în interior! În fiecare ședință BPJ sunt propuneri de dat afară din funcții de consilieri  și din partid pentru a face loc unei camarile docile. Nu mă voi justifica eu pentru că strategia partidului a fost ca, în prim planul campaniei, să fie figuri noi, politicieni tineri, ceea ce a fost un real succes. Implicarea mea, prin prezența în media centrală pe temele campaniei, și-a avut rolul și locul său. Cine înțelege, bine, cine nu, e la fel de bine", a declarat deputatul PNL, Cezar Preda, pentru db24news.ro.

Preda a ținut să puncteze și faptul că relația cu conducerea centrală a partidului este una foarte bună.

"Nu am nicio relație proastă cu nimeni! Asta este în mintea lor bolnavă! Asta o spun tuturor pentru a-și justifica atitudinea urâtă și necolegială! Am o relație foarte bună și cu președintele Orban și cu toți ceilalți!", a mai spus liderul liberal.