Deputatul Corneliu Ștefan a vorbit luni, într-o conferință de presă, despre demersurile inițiate în ultima sesiune parlamentară.  Parlamentarul social-democrat a făcut deja o tradiție din a se prezenta în fața dâmbovițenilor cu un raport al activității sale legislative.   

"Așa cum am obișnuit dâmbovițenii, după fiecare sesiune parlamentară vin în fața presei și prezint Raportul de activitate, un raport atât al Grupului parlamentar, dar și măsurile realizate, pe care le-am promis dâmbovițenilor și românilor, în ce stadiu se află acestea conform programului de guvernare pe care l-am votat în plenul Parlamentului României. Raportul de activitate este realizat în perioada ianuarie-iunie 2019, pentru sesiunea parlamentară care s-a încheiat săptămâna trecută. Fac parte din Grupul parlamentar al PSD, sunt membru al Comisiei de Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului. În această perioadă am inițiat 45 de propuneri legislative, din care 14 au devenit legi, au fost și promulgate de către președintele României. Am avut un număr de 24 de întrebări și interpelări în plenul Parlamentului României. Ca deputat în Parlamentul României, am făcut parte din delegația Parlamentului României la Adunarea parlamentară a Consiliului Europei din septembrie 2017 până în decembrie 2018, iar în această sesiune parlamentară fac parte din Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară NATO. Fac parte din trei grupuri de prietenie cu alte state, cu Bolivia, Irlanda și Republica Portugheză. Cele mai importante măsuri pe care le-am votat, alături de colegii mei, în plenul Parlamentului, măsuri care au fost luate de Guvernul României, sunt:

-modificarea Codului Electoral pentru a da posibilitatea românilor din străinătate să voteze decent;

-eliminarea impozitului pe terenul agricol lucrat și pe utilajele agricole;

-Legea salarizării unitare;

-majorarea salariului minim brut;

-stabilirea unui salariu minim pe economie în domeniul construcțiilor;

-Legea pensiilor;

-majorarea alocațiilor pentru copii;

-ajutorul de minimis pentru dotarea comunelor cu ambulanțe;

-creșterea performanței energetice la blocurile de locuințe în orașele mici și mijlocii;

-noua Lege a educației;

-adoptarea noului Cod administrativ, la care am muncit doi ani în Comisia de Administrație și în Comisia Specială înființată la nivelul Parlamentului. Codul Administrativ a fost adoptat prin Ordonanță de Urgență acum două săptămâni;

-noua Lege a adopțiilor;

-reducerea TVA de la 9% la 5% pentru produsele tradiționale;

-adoptarea programului de finanțare a investițiilor pentru modernizarea și dezvoltarea stațiunilor balneoclimaterice și balneare;

-plafonarea tarifelor la energie electrică pentru consumatorii casnici;

-creșterea de două ori a fondului de burse pentru studenți, de la 83 lei la 201 lei alocare per student;

-tichetele de vacanță, care continuă și în 2019 și în 2020;

-stimularea angajării persoanelor cu dizabilități, sprijin de 5000 de euro pe persoană pentru cel puțin 5000 de beneficiari la nivelul României.

Acestea sunt cele mai importante măsuri care au fost votate în Parlamentul României și care au fost asumate de PSD, prin programul de guvernare.

În teritoriu, am participat la toate întâlnirile cu cetățenii, am fost absolut în toate localitățile, am venit ori de câte ori a fost nevoie în fața presei, la conferințe de presă și vreau să vă spun că și în această vacanță parlamentară voi continua întâlnirile cu cetățenii, voi merge alături de colegii mei, parlamentari, conducerea CJD, de primari, de toți aleșii locali, în fiecare localitate și voi menține contactul cu cetățenii, cu dâmbovițenii.

Un alt punct forte a fost acela că am ținut audiențe în cele două centre zonale, la Pucioasa și la Fieni, unde am cabinetele parlamentare și voi continua aceste audiențe și în perioada următoare”, a arătat deputatul PSD de Dâmbovița, Corneliu Ștefan.