Deputatul PNL, Cezar Preda opinează că vizita președintelui României în Statele Unite ale Americii va fi  una istorică întrucât ar putea rezolva problema lipsei apartenenței țării noastre la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Parlamentarul liberal a arătat, într-o postare pe Facebook, faptul că acest deziderat trebuie să fie pe agenda șefului statului care ar trebui să ceară omologului său american realizarea acestui obiectiv de țară. 

"Misiune istorică pentru Președintele României, Klaus Iohannis înainte de cel de-al doilea mandat.România este la ora actuală un pol de creștere economică într-o Europă divizată și cu viteze diferite.
Pierdem pe două paliere:
- Lipsa apartenenței la Spațiul Schengen;
- Lipsa apartenenței la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică;
Statele Unite ale Americii împreună cu președintele Donald Trump pot rezolva situația lipsei la apartenența Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.
Sunt convins că, pe agenda președintelui României este acest deziderat și va solicita președintelui Statelor Unite ale Americii acest obiectiv de maximă importanță pentru țara noastră.
Misiunea Președintelui României, Klaus Iohannis în vizita, pe care o va efectua în Statele Unite ale Americii, în data de 20 august este istorică deoarece poate asigura României cel de al treilea obiectiv de țară după aderarea la Organizația Tratatului Atalanticului de Nord (NATO) și la Uniunea Europeană. 
Aceasta ne va conferi drepturi egale cu toate țările Europei și ale întregii lumi.
Mult succes, domnule Președinte!", a notat Cezar Preda.