Liviu Dragnea a anunțat zilele trecute că îl va propune pe președintele Comisiei buget-finanțe a Camerei Deputaților, Leonardo Badea, pentru a ocupa funcția de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Deputatul Leonardo Badea nu a avut, încă, o reacție publică pe acest subiect, însă președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu a făcut o precizare pe această chestiune joi, 18 mai, în cadrul unei conferințe de presă, la Târgoviște.

"Este onorant pentru organizația PSD Dâmbovița că un om pe care l-am promovat și susținut pe lista parlamentară a dovedit că, din calitatea de președinte al Comisiei de buget-finanțe, înțelege foarte bine subiectul ASF care înseamnă Autoritatea de Supraveghere Financiară, gestionează piața asigurărilor și piața de capital. Este o zonă foarte de complicată. Eu sper ca domnul Badea să accepte această nominalizare, am avut o discuție aseară pe acest subiect. Îl așteaptă o muncă dificilă, dar sunt convins că va face față și, dacă perioada este de doar un an și ceva din mandatul în curs, sunt convins că poate să-și adjudece un al doilea mandat de 5 ani", a explicat senatorul Adrian Țuțuianu, președintele PSD Dâmbovița.

"Pentru partid ar însemna că mai rărim rândurile în activitatea politică, trebuie să găsim o soluție să consolidăm echipa. În același timp, vom avea un parlamentar nou, pe listă urmează doamna Claudia Gilia. Am avut și cu dânsa o discuție și am rugat-o să-și clarifice opțiunile, adică dacă va rămâne la CJ sau dacă va mergem spre Parlament și, în raport de decizia dânsei, să revedem formula de conducere de la CJD. Dar, astea le vom rezolva după ce vom avea primul pas făcut, adică după ce domnul Badea acceptă și va fi nominalizat prin procedura legală", a mai spus Țuțuianu.