Theodor Paleologu, candidatul Partidului Mișcarea Populară la functia de președinte al României, s-a aflat astăzi la Târgoviște. Prezidențiabilul a susținut o conferință de presă, după care a discutat cu membrii și simpatizanții. Au mai fost  prezenti  președintele PMP Eugen Tomac, purtătorul de cuvânt al PMP Mihail Neamțu, secretarul general adjunct al PMP, Ioana Constantin, președintele organizației județene Liliana Nițu.

În stilul său caracteristic, Paleologu a adus în atenție  trei teme în cadrul conferinței de presă de la Târgoviște. Prezidențiabilul  PMP a taxat dubla măsură cu care premierul a abordat subiectul desemnărilor comisarului și procurorului european din partea României.

"Vreau să subliniez ipocrizia totală a doamnei prim-ministru în legătură cu aceste două doamne, pe de o parte, Rovana Plumb, pe de altă parte, Laura Codruța Kovesi. Este un tratament evident cu măsuri diferite. Salut desemnarea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror european este un lucru extraordinar pentru țara noastră. Mi se pare inadmisibil că guvernul a nominalizat-o pe Rovana Plumb în funcția de comisar european. Este exportul modelului  Dragnea-Dăncilă pe plan european.Sunt absolut împotriva acestei desemnări, mi se pare cu totul și cu totul inacceptabil", a declarat Theodor Paleologu.

El nu a ocolit nici subiectul zilei legat de verdictul dat de Curtea de Apel în cazul colaborării fostului șef de stat cu Securitatea.

"Spun din start că nu sunt avocatul lui. Are avocații lui, se va apăra în continuare în justiție (...) Poziția mea principială este că arhivele securității trebuie deschise. La 30 de ani de la Revoluție, este inadmisibil să orbecăim în continuare în privința trecutului nostru apropiat(...)Mai grav este că dosarele ofițerilor de securitate nu sunt accesibile(...)Marea problemă în țara noastră este că arhivele sunt în continuare opace și lucrul acesta mă angajez să îl schimb în mod radical.Discuția trebuie să fie fără patimă și nu este bine ca dosarele  securității să fie instrumentate politic", a afirmat Paleologu. "Eu am de gând să fiu un președinte care spune adevărul, nu un președinte care umblă cu cioara vopsită, care face compromisuri și umblă cu fofârlica".

În ceea ce privește candidaturile la alegerile prezidențiale, acesta a arătat că, într-un gest de fair-play,  a semnat și pentru candidatura lui Barna de la USR, lucru care nu s-a dovedit a fi reciproc.

"Sunt foarte multe candidaturi. Cu siguranță, se vor împuțina pentru că unii dintre candidați nu au  adunat numărul necesar de semnături (...)", a mai spus Paleologu

"Pentru amuzamentul spectacolului finala Paleologu-Dăncilă ar fi cea mai grozavă. Cred că am face un rating fabulos. Pentru societatea românească cred că ar fi bine ca doamna Dăncilă să nu intre în turul doi. PSD-l merită cartonașul galben.  Merită să fie atenționat că nu mai poate continua așa cum a  făcut în ultimii ani, când nu s-a mai comportat ca un partid politic. E bine să primească un duș rece ca să se trezească".