Atacurile sub centură lansate în prima parte a lunii septembrie de către șeful administrației județene la adresa unor colegi de partid și de instituție au primit o replică pe măsură. 

Pe 12 septembrie, Alexandru Oprea s-a lansat într-un atac dur la adresa vicepreședintelui CJ, Luciana Cristea și a șefului LDP, Cristian Avanu de a căror activitate a spus că este extrem de nemulțumit.

Citește și http://db24news.ro/index.php/politic/2507-macel-in-psd-dambovita-oprea-atacuri-fara-precedent-la-adresa-colegilor-de-partid

Joi, în cadrul unei conferințe de presă, deputatul Corneliu Ștefan i-a arătat cartonașul galben președintelui CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea, într-un gest de corectare a atitudinii necolegiale manifestată de acesta.

"Nu o să comentez într-o conferință de presă acest aspect, așa cum a făcut-o domnul președinte al Consiliului Județean. Dânsul se vede că este mai tânăr în Partidul Social Democrat și nu are experiența necesară pentru a discuta aceste probleme în cadrul organizației și trebuie să-i aduc aminte domnului președinte că este președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, ales dintre cei 22 de consilieri județeni ai Partidului Social Democrat. PSD a câștigat alegerile la Consiliul Județean Dâmbovița și nu a câștigat dânsul alegerile uninominal. În al doilea rând, îmi doresc și ne dorim cu toții, am discutat și cu parlamentarii și cu primarii, să înceteze aceste atacuri la adresa colegilor și în interiorul partidului, și în exteriorul partidului, și pe anumite pagini de Facebook. Eu cred că lucrurile acestea nu aduc nimic bun Partidului Social Democrat, unității despre care tot vorbim cu toții la fiecare conferință de presă, dar o afișăm mai puțin în anumite cazuri. Din punctul meu de vedere, domnul președinte Alexandru Oprea a luat un cartonaș galben cu acel atac asupra multor colegi din Partidul Social Democrat și îmi pare rău că nu a învățat nimic de când a luat cartonașul roșu și a fost eliminat. Eu cred că aceste lucruri trebuie să le discutăm în cadrul organizației noastre și îmi doresc, o spun pentru a doua oară, să înceteze cu toate atacurile și cu tirada aceasta de acuze la adresa colegilor din Partidul Social Democrat. Acest lucru nu este valabil neapărat doar pentru dânsul, ci este valabil pentru toți colegii, pentru a opri odată această atmosferă care nu este benefică nici pentru membri Partidului Social Democrat și nici pentru dâmbovițeni”, a declarat Corneliu Ștefan.