Județul Dambovița a fost gazdă pentru două zile a primei întâlniri regionale a Pro Romania.

Organizațiile PRO România Dâmbovița, Giurgiu, Teleorman, Vâlcea, Argeș, Buzău și Prahova s-au reunit  joi la Târgoviște, în prima întâlnire regională pentru pregătirea alegerilor locale din anul 2020.

La eveniment au luat parte toți parlamentarii PRO România, discuțiile fiind coordonate de președintele partidului, Victor Ponta.

A fost prezentată o analiză a rezultatelor obținute în competițiile electorale din 2019, respectiv alegerile europarlamentare și prezidențiale.
În acest context, a fost realizată o evaluare a organizațiilor județene, s-au dispus primele măsuri pentru alegerile interne și s-a stabilit calendarul de pregătire a candidaților pentru alegerile locale din anul 2020.

"Este important că PRO România se consolidează ca proiect politic de centru stânga, pro-european, pro-dezvoltare. Am început o selecție a candidaților pentru alegerile de anul viitor. Punem mare accent pe integritate, competență profesională, pe capacitatea de promovare și implementare a unor proiecte publice de dezvoltare a României”, a declarat Victor Ponta.

Parlamentarii ProRomania vor susține prin vot pentru anul 2020 revenirea la alegerea președinților de consilii județene de către consilieri ( nu dorim schimbarea baronilor PSD cu baronii PNL - trebuie să împiedicăm perpetuarea la nivel local a acestor practici politice nocive) și alegerea primarilor din două tururi de scrutin ( pentru a da o șansă și acelor candidați care nu se bazează doar pe aparatul de partid ).
Vom colabora punctual cu alte forțe politice daca vor susține proiectele pe care noi le promovăm sau dacă au inițiative de reforma benefice întregii societăți / am pornit proiectul ProRoma
nia ca o construcție necesară pe scena politică pentru reprezentarea milioanelor de romani care cred și au nevoie de o Stanga modernă, europeană și progresistă, cu principii de competență și integritate ( exact ceea ce conducerea PSD, din păcate, a abandonat și a combătut în perioada 2017-2019) / înfrangerile electorale catastrofale ale Vechii Stangi și demisia Vioricăi Dăncilă sperăm să ducă la o reforma radicală a PSD ; dacă această schimbare ( nu doar de forma ci și de fond) se va realiza cu adevărat în viitor vom saluta și putem colabora în proiectele unei Noi Stangi moderne, a mai punctat liderul Pro Romania.

PRO România organizează, în perioada noiembrie 2019 - februarie 2020, o serie de întâniri regionale în cadrul procesului de evaluare a organizațiilor, respectiv selecția și pregătirea candidaților pentru alegerile locale și parlamentare de anul viitor.

Pe 8 februarie 2020 va avea loc, la București, Convenția Națională pentru prezentarea și punerea în dezbatere publică a "Manifestului politic PRO România, 2020-2024”, document strategic ce prezintă proiectele și planul de acțiuni fundamentale pentru dezvoltarea României.