Eurodeputata Rovana Plumb și-a anunțat, în această seară, după prima ședință a Biroului Politic Județean al PSD din acest an, candidatura pentru funcția de președinte al organizației județene la alegerile care vor avea loc pe 19 ianuarie, în cadrul Conferinței Extraordinare. 

În cadrul evenimentul se va vota și pentru funcțiile de președinte executiv, secretar executiv, vicepreședinți (17).

"Cred sincer că este nevoie de o continuitate la nivel județean în perspectiva obiectivului major pe care îl avem și anume acela de a câștiga cele două tururi de alegeri, cele locale și cele parlamentare. Acesta este de fapt motivul pentru care candidez și îmi asum, în situația în care colegii și colegele îmi vor acorda votul de încredere, câștigarea localelor și parlamentarelor de către PSD Dâmbovița", a declarat Rovana Plumb, în această seară, într-o conferință de presă.

"Nu vă ascund că îmi depun această candidatură inclusiv la solicitările multora dintre colegii și colegele din organizație. Am hotărât să continuăm împreună lucrurile pe care le-am început și pe care vrem să le ducem pănă la capăt, lucruri bune pentru județul nostru", a mai explicat Plumb.

Social-democrata a vorbit și despre scrisorile, asumate sau nu, care  au circulat  în ultima perioadă în spațiul public.

 "Aștept cu interes ca cei care au fost atât de vocali în ultima vreme să se înscrie în cursa internă și să candideze. Vreau să avem democrație internă și îmi doresc ca, în PSD, să continue dezbaterile  într-un mod deschis, așa cum este firesc și normal într-un partid democratic, pe bază de argumente care să fie prezentate astfel încât să alegem cea mai bună soluție.Niciodată nu m-am ascuns în spatele cuiva, mi-am asumat deciziile pe care le-am luat... Începând cu 20 ianuarie intrăm în linie dreaptă pentru alegerile locale, iar PSD a demonstrat că e singurul partid din România care are o strategie pentru dezvoltarea locală".

Și recentul scandal din sediul PSD Dâmbovița a fost comentat de Rovana Plumb.

"Tensiunile acumulate în ultima perioadă, presiunile, traversarea unui an electoral 2019 un an greu, provocările care ne așteaptă în 2020 au creat la nivelul colegilor mai multă tensiune și presiune ca de obicei și eu, astăzi, în BPJ, am spus că nu se mai tolerează astfel de atitudini. Ca om politic, trebuie să-ți asumi responsabilitatea și o atitudine corespunzătoare".