Vicepreședintele Pro România, senatorul Adrian Țuțuianu, a vorbit astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, despre evenimentul politic ce s-a întâmplat duminică, respectiv alegerile din PSD Dâmbovița în urma cărora a rezultat o nouă echipă de conducere. Acesta a vorbit în termeni extrem de critici la adresa fostei echipe de conducere a organizației județene și a făcut referire și la modul în care partidul din care face parte se va raporta la noul context politic.

"Am urmărit cu atenție desfășurarea alegerilor de la PSD Dâmbovița de ieri, duminică, 19 ianuarie. A fost o bătălie complicată, s-a dus cu toate mijloacele, clanul Rovana Plumb-securistul Oprea a uzat de toate mijloacele pe care le-a avut la dispoziție, de la încercarea de a cumpăra votul unor persoane, până la amenințări cu tăierea fondurilor... (...) 

În primul rând, îi felicit pe foștii mei colegi din PSD pentru curajul de a igieniza organizația.Este un prim pas, procesul de igienizare trebuie să continue.Spun asta pentru că, la vârful organizației județene, au pătruns persoane care n-au nicio legătură cu acest partid. Vă dau două exemple, Sebi Marin venit din PNL sau o doamnă Perijoc care n-a fost nicio zi membru de partid. E inacceptabil, încalcă și statutul și bunul simț. Deci, trebuie să continue această igienizare și sper ca cei care au câștigat alegerile să aibă curaj să o facă.

Le mulțumesc tuturor celor care au vorbit despre Adrian Țuțuianu cu cuvinte frumoase nu doar pe scenă, ci și în sală. Am primit multe mesaje în timpul conferinței și le mulțumesc tuturor. Îl felicit pe Titus Corlățean pentru discurs și cred că a influențat în mod determinant sala. Am primit și ieri și azi dimineață foarte multe mesaje de la membri de partid de rând care îmi cer să revin în PSD și care și-au exprimat bucuria că au scăpat de clanul Plumb. Cred că președintele Corneliu Ștefan trebuie să ceară Rovanei Plumb să plece în organizația de la domiciliu, cu toată gașca ei de impostori. Altfel, va rămâne un factor de zâzanie în organizație, un personaj toxic (...) Poate se înscrie în organizația de la Bruxelles, cu fiu-su cu tot", a declarat Țuțuianu. 

Alegerile de ieri ar putea reprezenta un prim pas către o stângă unită, fie la nivel național, fie la nivel județean mai crede liderul Pro România.

"Aici, în Dâmbovița, lucrurile sunt posibile, pentru că v-am declarat mereu că stau la masă de vorbă cu oricine în afara celor trei siniștri Rovana Plumb, Goe Plumb și securistul Oprea. Cei trei siniștri impostori au primit ce au meritat (...) Am stat, cum spune Sun Tzu, pe malul râului și am privit cum curg la vale cadavrele politice  Rovana Plumb, Goe Plumb, securistul Oprea și mai aștept, zilele acestea, voi sta din nou pe malul Ialomiței, al Dâmboviței să văd trecând la vale și pe alții, la fel de lipsiți de caracter, la fel de toxici...Pentru că sunt indivizi care m-au înjurat, m-au scuipat, după ce i-am făcut ceea ce sunt astăzi", a afirmat Adrian Țuțuianu.

Cum se raportează Pro România la PSD, în contextul politic actual

"Pro România va avea liste complete de candidați", spune Adrian Țuțuianu. "Scopul meu este să aduc în față o nouă generație de oameni politici. Pro România poate fi partidul în care  oameni noi, cu vederi de centru-stânga își pot găsi locul. Vrem să construim în fiecare localitate o structură puternică pe care să ne bazăm la alegerile locale și parlamentare. Voi face toate eforturile în acest sens.Colaborarea cu PSD depinde foarte mult de ceea ce se va întâmpla la congres. Este de dorit ca, la congres, să fie aleasă o echipă de oameni raționali, cu imagine bună, cu care să poți dialoga. Putem sta de vorbă cu oameni ca Marcel Ciolacu, cu Paul Stănescu, cu doamna Firea... ", a mai punctat senatorul, precizând că partidul din care face parte nu va fi niciodată o anexă a PSD.