Social-democrații dâmbovițeni, propunere inedită către primarii din județ. Într-o scrisoare deschisă adresată acestora, președintele Corneliu Ștefan și vicepreședintele Radu Popa le cer să analizeze oportunitatea acordării titlului de ”Cetățean de onoare”lui Tudor Gheorghe.

Propunerea vine în contextul în care cântărețul Tudor Gheorghe a fost insultat și criticat de Andrei Caramitru, membru USR, precum și de fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, după ce a fost acuzat că a făcut propagandă pro-comunism și anti UE într-un concert.

Potrivit Libertatea, este vorba despre spectacolul ”Degeaba 30“, care a fost difuzat de Televiziunea Română pe 26 ianuarie, chiar de ziua lui Nicolae Ceaușescu.

Atât Funeriu, cât și Caramitru l-au atacat pe Tudor Gheorghe pentru mesajele pe care acesta le-ar fi transmis în timpul spectacolului difuzat de televiziunea publică.

 

 

SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ
TUTUROR PRIMARILOR ORAȘELOR ȘI AI COMUNELOR DIN DÂMBOVIȚA


Stimată Doamnă Primar,
Stimate Domnule Primar,

Pe fondul apariției în spațiul public a unor atacuri lansate de pseudo-politicieni liberali la adresa unui simbol cu valoare de patrimoniu al culturii naționale, luând în calcul nevoia de promovare și de protejare a valorilor patrimoniului cultural material dar mai ales imaterial, având în vedere apariția în spațiul public a unor elemente de natură să deformeze percepția publică despre valorile culturale tradiționale, în semn de apreciere pentru contribuția excepțională avută, de-a lungul întregii sale activități, desfășurată pe mai multe decenii, la promovarea culturii și a patrimoniului cultural românesc atât în țară cât și în străinătate, ca o dovadă a respectului pentru măiestria artistică și pentru talentul, dăruirea și profesionalismul prin care a contribuit la îmbogățirea culturii naționale și a spiritualității românești, vă propunem, stimate dle. Primar, să analizați oportunitatea acordării titlului de ”Cetățean de onoare” al localității, dlui. Tudor Gheorghe.


Considerăm că acordarea distincției ar fi justificată de talentul și de profesionalismul dlui. Tudor Gheorghe puse în slujba atât a poeziei culte românești, a muzicii dar și teatrului, pentru contribuția sa importantă la dezvoltarea valorilor tradiționale, pentru promovarea lor în societate prin intermediul culturii, toate acestea fiind gesturi asumate și recunoscute de opinia publică națională.

De asemenea, decizia s-ar justifica având în vedere contribuția deosebită a dlui. Tudor Gheorghe la punerea în valoare a patrimoniului cultural național, prin valorificarea și prin promovarea muzicii culte, dar și pentru dăruirea și profesionalismul de care domnia sa a dat dovadă, timp de decenii, în dezvoltarea artelor.


Corneliu ȘTEFAN,Președinte PSD Dâmbovița

Radu POPA,Vicepreședinte PSD Dâmbovița