Parlamentarii s-au întors astăzi, 3 februarie, la muncă. Plenul Parlamentului s-a reunit pentru prezentarea moţiunii de cenzură depusă de PSD, după angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul alegerii primarilor în două tururi de scrutin. Moţiunea are 208 semnături ale PSD şi UDMR.

Social-democrații susțin că au început în forță această sesiune parlamentară care se va încheia în luna iulie și sunt hotărâți să dărâme guvernul Orban. Data dezbaterii şi votului moţiunii de cenzură va fi stabilită într-o şedinţă următoare a Birourilor permanente. Joi, PSD a depus moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, după ce Executivul şi-a angajat răspunderea pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

"Eu nu cred că PSD trebuie să intre la guvernare, dar trebuie să treacă moțiunea de cenzură. Părerea mea este că trebuie să-i lăsăm să-și rupă picioarele singuri, iar în toamnă să scoatem un scor destul de bun. Noi ne bazăm foarte mult pe greșelile lor", este de părere social-democratul Dorinel Soare, primarul comunei dâmbovițene Niculești.