INTREBARE adresată domnului Bogdan Gheorghiu - Ministrul Culturii privind situația Programului de investiții în domeniul Culturii / situația propunerilor din județul Dâmbovița

Domnule ministru,
În cursul anului 2018, Guvernul României a adoptat o ordonanță de urgență (nr. 76) pentru aprobarea Programului de investiții în domeniul Culturii. Demersul a fost privit ca fiind unul corect în perspectiva unei necesități de reglementare a asigurării fondurilor pentru investiții de reabilitare și/sau modernizare, consolidare, restaurare, punere în valoare a obiectivelor culturale.

În județul Dâmbovița, Consiliul Județean a transmis in acelasi an , un număr de 8 propuneri de proiecte pentru obiective de investiții din domeniul culturii, după cum urmează:
1. Reabilitare, modernizare, consolidare Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni – municipiul Târgoviște;
2. Construire sediu laborator restaurare și depozitare bunuri patrimoniu – municipiul Târgoviște;
3. Reabilitare, modernizare, consolidare, dotare și punere în valoare – Muzeul de Etnografie și Folclor Casa Gheorghe Popescu – comuna Pietroșița;
4. Reabilitare și consolidare Muzeul de Etnografie și Folclor Casa Mihai Dobrescu – Oraș Pucioasa;
5. Reabilitare și modernizare Tribunal – azi Muzeul de Istorie – municipiul Târgoviște;
6. Conservarea, restaurarea și valorificarea clădirii Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale a județului Dâmbovița;
7. Reabilitare și consolidare monument istoric Casa Balaban – municipiul Târgoviște;
8. Restaurarea, consolidarea și conservarea Monumentului istoric Școala Vasile Cârlova, azi Școala de Arte – municipiul Târgoviște.

Față de cele expuse, vă întreb, domnule ministru:
• Care este stadiul implementării Programului la nivel național, respectiv câte fonduri au fost atrase, până la acest moment, prin acest program?
• Care este situația propunerilor de finanțare înaintate de Consiliul Județean Dâmbovița, respectiv câte dintre acestea au primit finanțare?

Solicit răspuns scris.

Cu deosebită consideraţie
DEPUTAT PRO ROMANIA, Oana Vlăducă