Senatul a respins luni ordonanța de urgență a guvernului prin care se amână cu șase luni intrarea în vigoare a legii care dublează alocațiile pentru copii. 

În luna decembrie a anului trecut, Camera Deputaților a votat, decizional, propunerea legislativă care prevede dublarea alocației pentru copiii între 2 și 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

 

Legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis pe 14 ianuarie.

Ulterior, Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a legii până la 1 august, odată cu rectificarea bugetară.

Senatorii PSD au votat respingerea acestei ordonanțe și, practic, i-au zdrobit la vot pe cei de la PNL care au susținut ordonanța de amânare a intrării în vigoare a legii. Ședința prin care PSD a promovat legea de respingere a fost condusă de senatorul Titus Corlățean, vicepreședinte al Senatului cu atribuții de președinte.

 

Senatorul PNL de Dâmbovița, Iancu Caracota a votat împotriva legii de respingere  a OUG privind amânarea dublării alocațiilor pentru copii, așa cum rezultă de pe site-ul Senatului.