Moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR a fost adoptată astăzi, cu 261 de voturi pentru,  iar Guvernul PNL condus de Ludovic Orban a picat.

"Parlamentul a aprobat, astăzi, moțiunea de cenzură inițiată de PSD împotriva Guvernului Ludovic Orban.
PSD și-a bătut joc de România în cei trei ani de zile cât a fost la guvernare, atacând statutul de drept, devalizând economia și izolând țara noastră pe plan international.
După numai trei luni de guvernare #PNL, PSD a depus o moțiune de cenzură. Obiectivul PSD a fost să împiedice alegerea primarilor în două tururi de scrutin, pentru care Guvernul Ludovic Orban și-a angajat răspunderea în Parlament.
 Ipocrizia PSD este dovedită și de faptul că social-democrații au anunțat că vor propune un premier din afara partidului. Cu alte cuvinte, după ce au devalizat economia, social-democrații nu vor să își asume răspunderea guvernării.
 #PNL rămâne fidel promisiunii făcute românilor de a organiza alegeri anticipate. Pentru realizarea acestui deziderat, este necesară, potrivit Constituției, respingerea a două propuneri de premier. Parlamentarii PNL vor vota împotriva acestor propuneri, având ca obiectiv declanșarea alegerilor anticipate.
Spre deosebire de PSD, PNL a dovedit că este pregătit să guverneze pentru binele românilor. Vom continua guvernarea, fie că vom avea alegeri anticipate, fie că alegerile vor avea loc la termen.

În doar trei luni de zile, PNL a repus România pe făgașul normal, printr-o serie de măsuri beneficie societății:
↗️ Adoptarea proiectului PNL de abrogare a recursului compensatoriu;
↗️ Am desecretizat dosarul privind evenimentele din 10 august 2018;
↗️ Guvernul PNL a reluat procedurile privind înscrierea sitului Roșia Montană în patrimoniul UNESCO;
↗️ Parlamentul a adoptat proiectul PNL privind eliminarea pensiilor speciale;
↗️ Eliminarea supraaccizei la carburanți, pe baza unui proiect PNL. Astăzi, România are cei mai ieftini carburanți din Uniunea Europeană;
↗️ Am abrogat prevederile toxice din OUG 114;
↗️ Am salvat Pilonul 2 de Pensii;
↗️ Am majorat salariul minim pe economie, astfel încât veniturile să nu fie afectate de inflație;
↗️ Prin bugetul pe 2020, am alocat 50 de miliarde de lei (4,5% din PIB) pentru investiții publice;
↗️ Am semnat contractul de finanțare pentru spitalul regional din Iași, în valoare de 500 de milioane de euro;
↗️ Am crescut bugetul Sănătății cu 2,4 mld lei;
↗️ Am crescut bugetul pentru Educație de la 36 miliarde lei la 38 miliarde lei.
↗️ Alocațiile pentru copii au fost indexate cu rata inflației, pe baza unui proiect al PNL;
↗️ Am lansat un amplu proiect de dezvoltare a rețelei de gaze in România;
↗️ Am făcut posibil ca românii să poată alege spitalul unde se tratează, public sau privat, fără să plătească nimic. Am blocat aplicarea ordonanței PSD privind coplata serviciilor medicale;
↗️ Am triplat numărul școlilor incluse în programul-pilot ”Masă la școală”", a comentat deputatul PNL de Dâmbovița, Cezar Preda.

Și senatorul Pro România, coordonatorul filialei Dâmbovița, Adrian Țuțuianu a anunțat pe Facebook faptul că a susținut moțiunea de cenzură împreună cu deputata Oana Vlăducă.

"Eu și colega deputat Vladucă Oana am decis să votăm PENTRU moțiunea de cenzură! Și suntem datori să punem câteva explicații:

1. Am spus că vom fi „împinși” de PNL la acest gest dacă Guvernul Orban va ataca drepturi fundamentale ale românilor la Sănătate și Educație. Din păcate, asta a făcut. Azi noapte, „ca hoții” (nu?), au adoptat un număr de 25 de ordonanțe de urgență! 25 de OUG într-o noapte! Un atac nepermis la forul legislativ și un gest inacceptabil de substituire de către Guvern Parlamentului. NEDEMOCRATIC și SFIDĂTOR!

2. Ordonanțele ascund lucruri extrem de grave pentru români. Vedeți ce se întâmplă cu privatizarea Sănătății și punerea la dispoziție către privați a bugetului public
(https://www.stiripesurse.ro/raed-arafat-trage-cu-tunul-in-g…)

3. Nu există nicio șansă pentru alegerea primarilor din două tururi și a președinților de CJ pe listă din cauza înțelegerii subterane dintre cele două mari partide

4. Ordonanță pentru ștergerea datoriei unei bănci către statul român de 250.000.000 euro / „întâmplător”, directorul băncii se poza în piață, cu angajații, la proteste

 

5. Ordonanță privind alegerile parlamentare / legalizează turismul electoral / încalcă flagrant Constituția si are drept consecință fraudarea alegerilor

6. Pot continua la nesfârșit. Sunt lucruri atât de grave care s-au întâmplat în (doar) 3 luni de zile, încât mă întreb unde s-ar ajunge cu un astfel de guvern scăpat de sub control până în toamnă. E o decizie pentru #România să oprim acest derapaj și abuz de putere.

7. Alegerile anticipate NU sunt opțiunea corectă, ele sunt doar opțiunea PNL și a lui Klaus Iohannis. PRO ROMÂNIA va susține o propunere de premier cu viziune de centru-stânga, profesionist, care să nu fie membru PSD, capabil să formeze un nou guvern și să corecteze derapajele actuale. Un premier care să pună în aplicare legea pensiilor, care să dea alocațiile copiilor și să respecte jurământul pe care-l face poporului român.

P.S: Tot ceea e am scris ieri legat de riscurile trecerii moțiunii și evoluțiile politice ulterioare rămâne valabil", a spus Țuțuianu.

Președintele PSD Dâmbovița, deputatul Corneliu Ștefana  a reacționat, la rândul său, legat de ceea ce s-a întâmplat astăzi în Parlament.

După trei luni de guvernare liberală, absurdă, ilogică, plină de abuzuri, de încălcări flagrante ale Constituției și statului de drept, ale oricăror norme ale bunului simț politic, Cabinetul Ludovic Orban a fost spulberat la votul moțiunii de cenzură inițiată de Partidul Social Democrat și UDMR.

S-a ajuns aici fiindcă nepriceperea și diletantismul reprezentanților PNL în a gestiona treburile țării au fost evidente. În funcțiile publice au fost întronați, la foc automat, oameni nepregătiți, aduși pe criterii clientelare, nu pentru profesionalism.

Parlamentul României, locul de unde trebuie să emane legile țării, a fost sfidat, ocolit, iar România a fost condusă de Ludovic Orban prin ordonanțe de urgență date la ceas de seară și prin răspunderi guvernamentale!

25 de asemenea acte au fost emise într-o noapte! Aberant.

Așa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată în istoria politicii românești de după 1989!

Partidul Social Democrat a demonstrat, prin mobilizarea eficientă de care a dat dovadă, prin luările de poziție pertinente, bine intenționate, în ton cu regulil democrației, că este preocupat de soarta țării, de prosperitatea și de viața de zi cu zi a românilor!”, a declarat liderul social -democrat.