Vicepreședintele Pro România, senatorul Adrian Țuțuianu, a vorbit joi, într-o conferință de presă, despre contextul politic actual după ce opoziția a demis ieri, prin moțiune de cenzură Guvernul Orban la trei luni de la învestire. A explicat cum pot fi oprită forțarea alegerilor anticipate, dar și pașii pe care partidele care nu și le doresc ar trebui să-i urmeze.

Potrivit  lui Țuțuianu, Pro România nu va susține un guvern PNL condus de Orban. 

"Cred că alegerile trebuie să aibă loc la termen.Un guvern interimar care poate să se ocupe de lucrurile care sunt cu adevărat importante pentru oameni.  Pro România nu va intra la guvernare și nu va face parte dintr-o majoritate parlamentară al cărei lider să fie Ludovic Orban. Nu vom avea sub nicio formă miniștri într-un guvern Orban și nici nu vom susține un guvern PNL", a arătat liderul Pro România.

Despre posibilitatea suspendării șefului statului, Țuțuianu susține că ar fi o aroganță cu care nu se declară de acord.

"Suspendarea președintelui ar fi o greșeală. Constituția ne-ar permite o asemenea aroganță. De ce spun aroganță? Pentru că nu poți să vii la trei luni după ce președintele a fost ales să-l suspenzi doar ca președintele interimar (președintele Senatului sau al Camerei Deputaților) să nominalizeze un prim ministru și apoi să cheltui banii acestei țări care sunt puțini pe derularea mai departe a procedurii de suspendare. Nu cred că România are nevoie astăzi de un referendum", a declarat Adrian Țuțuianu.