Premierul desemnat, Ludovic Orban, a anunțat că va depune în Parlament aceeași listă de miniștri din Cabinetul Orban 1. El a explicat că programul de guvernare a suferit mici modificări fiind adăugate o serie de obiective.

PNL rămâne fidel promisiunii făcute românilor de a organiza alegeri anticipate, anunță deputatul liberal Cezar Preda. 

 După numai trei luni de guvernare #PNL, PSD a depus o moțiune de cenzură. Obiectivul PSD a fost să împiedice alegerea primarilor în două tururi de scrutin, pentru care Guvernul Ludovic Orban și-a angajat răspunderea în Parlament.

 Ipocrizia PSD este dovedită și de faptul că social-democrații au anunțat că vor propune un premier din afara partidului. Cu alte cuvinte, după ce au devalizat economia, social-democrații nu vor să își asume răspunderea guvernării.
 #PNL rămâne fidel promisiunii făcute românilor de a organiza alegeri anticipate. Pentru realizarea acestui deziderat, este necesară, potrivit Constituției, respingerea a două propuneri de premier. Parlamentarii PNL vor vota împotriva acestor propuneri, având ca obiectiv declanșarea alegerilor anticipate.
Spre deosebire de PSD, PNL a dovedit că este pregătit să guverneze pentru binele românilor. Vom continua guvernarea, fie că vom avea alegeri anticipate, fie că alegerile vor avea loc la termen,
spune deputatul PNL Cezar Preda.