Conducerea comunei dâmbovițene Butimanu a refuzat ajutorul autorităților în ceea ce privește racordarea la rețeaua de gaze. Cel puțin, așa susține președintele ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, care a precizat miercuri, într-o conferință de presă, că a  vrut să ajute comunitatea din Butimanu prin dezvoltarea unui proiect care să realizeze racordarea la rețeaua de gaze, însă, primarul nu a dat dovadă de seriozitate în acest sens. Liderul ALDE a spus că primarul nu s-a prezentat la o întâlnire cu ministrul Energiei, deși inițial a spus că este de acord.

Am vrut anul trecut să ajut în acest sens la Butimanu, unde la doar o stradă perpendiculară pe DN1 A există conducta principală de gaze. Am mers personal, pentru că aveam și ministru la energie (n.r. Anton Anton ALDE). Am vrut să ajut necondiționat, doar pentru a face ceva util pentru acei oameni. Ne-am prezentat a doua zi cu ministrul și primarul de la Butimanu nu a mai venit, nici până în acest moment nu a mai dat niciun semn. Dacă nu te ajuta cineva să-ți deschidă niște uși, este foarte greu de realizat. El a avut o șansă în acest sens, pe care a refuzat-o”, a mai adăugat Ionel Petre.

Președintele ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, a prezentat astazi în cadrul unei conferințe de presă, un proiect de #REFORMĂ care vizează mai multe domenii.

Printre altele, el a vorbit despre o reformă din domeniul protecției mediului, sub deviza ”Mediul nu este de unică folosință”, care se referă la colectarea selectivă a deșeurilor și la racordarea localităților la rețeaua de gaze naturale.