În plină epidemie de coronavirus, ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a dat demisia. 

Decizia vine la doar o zi după ce oficialul a anunţat că întreaga populaţie a Bucureştiului va fi testată împotriva coronavirusului. Deocamdată, nu sunt cunoscute cu exactitate motivele pentru care ministrul Sănătăţii a recurs la acest gest, însă, potrivit Digi24.ro, lui Victor Costache i-a fost cerută demisia. Costache a declarat miercuri pentru Ştirile ProTV, că întreaga populaţie a Bucureştilor va fi testată pentru coronavirus, echipe medicale urmând să meargă din uşă în uşă pentru a-i testa pe locuitorii Capitalei.

Gestul a fost aspriu criticat de reprezentanții PSD Dâmbovița.

"Este un gest de iresponsabilitate. Bătaia de joc la adresa românilor își spune cuvântul cu adevărat.Nu este permis ca, într-un război cu acest virus nenorocit, ministrul Sănătății să-și dea demisia. Sănătatea oamenilor nu are nici culoare politică, nici preț și cred că acest gest inconștient spune cu adevărat capacitatea de a guverna țara, ne spune foarte multe despre personajele care se află astăzi în fruntea țării", a declarat joi, 26 martie, într-o conferință de presă online, președintele PSD Dâmbovița, deputatul Corneliu Ștefan.

"Șobolanii sunt primii care părăsesc o corabie ce se scufundă! Deși comparația este dură, alt termen care poate descrie demisia ministrului Sănătății, Victor Costache, nu există.Să ceri medicilor și oamenilor să fie responsabili, iar tu să demisionezi este INCALIFICABIL. Să ieși în fața românilor și să le promiți că vor fi testați pentru depistarea COVID-19, doar ca liberalii tăi să primescă pe mână peste 30 de milioane de euro prin licitații atribuite, este un gest CRIMINAL.
Sute de medici, asistente și politiști s-au îmbolnăvit pentru că Ministerul Sănătății, respectiv Victor Costache, nu le-a dat echipament de protecție ține de domeniul penalului.
Iohannis, Orban, Câțu și Costache vor rămâne în istoria acestei țări ca personaje ce au arătat adevărata față a liberalismului: se gândesc la banii care trebuie să intre în buzunarul privaților, fără să-i intereseze oamenii simpli și grijile lor!",
a mai precizat el.