Senatorul PSD Titus Corlăţean acuză PNL că a încercat să blocheze activitatea Senatului din motive rușinoase!

Senatul a modificat joi, într-o şedinţă de plen desfăşurată în sistem online, Regulamentul Camerei superioare astfel încât, în situaţii excepţionale, şedinţele comisiilor, plenului, Comitetului liderilor grupurilor parlamentare şi Biroului permanent să se poată desfăşura prin mijloace electronice.

Corlățean, președinte interimar al Senatului,  a motivat, joi, votul favorabil dat de social-democraţi, în plen, la hotărârea care permite Senatului să-şi desfăşoare de acum activitatea online, prin faptul că era imperios necesar ca acest for să fie funcţional în condiţii regulamentare pentru a putea legifera, pentru a putea susţine toate eforturile statului român în efortul de a combate pandemia de coronavirus, potrivit Agerpres.

"PSD şi celelalte grupuri parlamentare, mai puţin grupul senatorial PNL, care a absentat şi la învestirea propriului Guvern în bună măsură, au dovedit astăzi un gest de responsabilitate, am adoptat hotărârea care permite Senatului să-şi desfăşoare de acum înainte activitatea online, de la distanţă, pentru a face ceea ce ţine de noi, din punctul de vedere al competenţelor constituţionale-parlamentare, pentru a susţine acest efort de combatere a acestei pandemii pe care dorim să o învingem sau o putem învinge împreună şi nu cu jocuri care nu fac cinste", a precizat Corlăţean, la încheierea şedinţei de plen.

"Absolut stupefiant pentru senatorii care au susţinut trecerea în regimul de la distanţă a funcţionării Senatului, senatorii PNL au exprimat nişte poziţii uluitoare, invocând tot felul de chichiţe procedurale şi chestiuni absolut penibile pentru a bloca activitatea Senatului. Practic, domniile lor au solicitat organizarea unui plen cu prezenţă fizică pentru a modifica regulamentul, ceea ce în mod evident încalcă toate ordonanţele militare de până acum şi chiar decretul prezidenţial privind starea de urgenţă. Au mai încercat şi alte chestiuni de natură procedurală invocând o ipoteză de muncă a Senatului azi care se încadra la un cu totul alt paragraf din regulament, adică votul prin mijloace electronice. Ori asta înseamnă prezenţă fizică cu cartelă, ceea ce nu era cazul.", a declarat Titus Corlăţean în exclusivitate pentru DC NEWS. 

 "Azi au invocat tot felul de lucruri care i-au singularizat, i-au izolat la propriu şi la figurat pe liberali faţă de ansamblul senatorilor din celelalte partide. Asta indică faptul că PNL la guvernare a ajuns la un grad de iresponsabilitate incredibil. 

Vreau să o spun în mod foarte clar. Azi, Senatul României şi-a făcut modificările necesare pentru a continua să funcţioneze şi să răspundă în continuare nevoilor cetăţenilor în perioada de criză. E o atitudine condamnabilă a PNL-ului pe care vreau să o remarc în mod public", a susţinut Corlăţean.