• PNL și Klaus Werner Iohannis continuă politica de restrângere nejustificată a unor drepturi fundamentale!
  • Se continuă politica de restrângere a dreptului la libera inițiativă și de restrângere a activităților economice!
  • Guvernul ignoră, sfidează, din nou, Parlamentul!
  • Se continuă prin aceste acte normative măsurile de instalare a clientelei politice în funcții publice de conducere sau de execuție, personal contractual ori preluarea conducerii spitalelor, indiferent de subordonare, fără concurs!

Parlamentarii Pro România rămân consecvenți și nu votează legea instituirii stării de alertă,  supusă dezbaterii miercuri, în plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului. Argumentele care stau la baza acestei decizii au fost prezentate pe larg astăzi, în cadrul unei conferințe de presă online, de vicepreședintele PRo România, senatorul Adrian Țuțuianu.

Pro România nu va vota legea de încuviințarea stării de alertă. De ce nu votăm?!

În primul rând, pentru că puterea PNL și Klaus Werner Iohannis continuă politica de restrângere nejustificată a unor drepturi fundamentale cu încălcarea prevederilor Articolului 53 din Constituția României, cum ar fi dreptul la libera circulație, dreptul la viața intimă familială și privată, libertatea conștiinței, dreptul la învățătură, accesul la cultură, dreptul la ocrotirea sănătății, libertatea întâlnirilor și dreptul la muncă.

În al doilea rând, în mod nejustificat, se continuă politica de restrângere a dreptului la libera inițiativă și de restrângere a activităților economice. Hotelurile, restaurantele, alte localuri de alimentație publică, activitățile turistice, comercializarea cu amănuntul a produselor și serviciilor în centrele comerciale, serviciile de transport aerian sunt în continuare restrânse ca mod de exercițiu sau anumite activități închise total în pofida crizei economice grave care este deja instalată.

În al treilea rând, Guvernul ignoră, sfidează, din nou, Parlamentul, modificând prin Ordonanțe de Urgență legile adoptate de Parlament.

În al patrulea rând, se continuă prin aceste acte normative măsurile de instalare a clientelei politice în funcții publice de conducere sau de execuție, personal contractual ori preluarea conducerii spitalelor, indiferent de subordonare, fără concurs.

În ultimul rând, nu votăm pentru instituirea stării de alertă pentru că se încalcă drepturi ale salariaților și muncitorilor, prin modificarea unilaterală a contractelor de muncă.

Suntem conștienți de faptul că starea de alertă va fi adoptată de Parlament, eventual cu anumite modificări, deja PSD a anunțat că susține demersurile PNL de restrângere a drepturilor și libertăților fundamentale”, a declarat Țuțuianu.