Camera Deputaților a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul care prevede predarea educației sexuale în școli. Proiectul a fost votat cu modificările aduse în Comisia pentru muncă, predarea urmand să se facă  doar cu acordul părinților. Au votat pentru 269 de deputați.

 „Derularea sistematică în unitățile școlare, cu acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali ai copiilor, de programe de educație pentru viață, inclusiv educație sanitară, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor”.

Legea modificată prevedea „derularea sistematică în unitățile școlare, cel puțin o dată pe semestru, de programe de educație pentru viață, inclusiv educație sexuală pentru copii, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor”.

Expresia educație sexuală a fost înlocuită cu educație sanitară. Amendamentul a fost inițiat și redactat de senatorul de Dambovița, Titus Corlățean, alături de alți 2 liberali și 3 social-democrați.