• Vicepreședintele Pro România, senatorul Adria Țuțuianu, atrage atenția că, dacă nu se va veni urgent cu un proiect de lege prin care să se decidă prelungirea mandatelor primarilor și consilierilor locali și județeni, se va ajunge într-un blocaj total al administrației publice locale.
  • Pro România pledează ca, în condițiile de criză economică majoră pe care o traversăm, alegerile locale și parlamentare să aibă loc la distanță foarte scurtă de timp

Judecătorii Curții Constituționale au decis, miercuri, că „Parlamentul este cel care va reglementa, prin legea de prelungire a mandatelor autorităților locale, dacă stabilirea datei alegerilor se realizează prin lege organică (de Parlament) sau prin hotărâre de guvern”. Astfel, până la finalul sesiunii parlamentare, Camera Deputaților și Senatului trebuie să adopte o lege prin care să se stabilească cu câte luni se prelungesc mandatele primarilor, consilierilor locali și județeni.

Vicepreședintele Pro România, senatorul Adrian Țuțuianu, atrage atenția că, dacă nu se va veni urgent cu un proiect de lege prin care să se decidă prelungirea mandatelor primarilor și consilierilor locali și județeni, se va ajunge într-un blocaj total al administrației publice locale.

Pro România consideră că, în condițiile de criză economică majoră, ar trebui să avem alegeri locale și parlamentare în aceeași perioadă.

 CCR a dezbătut cele două sesizări depuse de PNL și Guvern privind legea adoptată de Camera Deputaților referitoare la prelungirea mandatelor aleșilor locali și stabilirea datei alegerilor de către Parlament. 
Parlamentarii au adoptat, pe 23 aprilie, un proiect de lege prin care prelungesc mandatele aleșilor locali până la finalul anului, din cauza epidemiei, și acordă Parlamentului dreptul de a stabili data alegerilor, prin lege organică.
Legea a fost atacată la CCR de liberali, nemulțumiți de modificarea făcută în Parlament care ia atributul Guvernului de a stabili data alegerilor locale.