• "Hai să nu avem pe conștiință și să nu regretăm mai târziu o lipsă de tact. Nu e loc de orgolii, de chestiuni de natură personală. Să facem o alianță pe partea stângă!"
  • "Să nu-și închipuie cineva că, dacă ne vom lupta la baionetă cu contracandidații pe același electorat, ne vom mai ține apoi de mână să scoatem președinte pe nu știu cine. Vise!"

 

Se joacă tare pe partea stângă a eșichierului politic dâmbovițean. PSD și Pro România și-ar putea minimiza șansele de reușită în alegeri, dacă nu ar reuși să pună la punct, în scurt timp, o alianță și ar deveni adversari. Așa susțin și reprezentații celor două formațiuni politice de pe partea stângă care, însă, fac să pară, cel puțin la acest moment, imposibil un astfel de proiect atâta timp cât fiecare dintre cei doi lideri ai formațiunilor își asumă o candidatură pentru postul de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița.

Nu este, însă, totul pierdut în contextul în care din ambele părți vin mesaje de forță și încă  nu este ocolit subiectul negocierilor. Un astfel de mesaj a venit astăzi din partea Partidului Social Democrat Dâmbovița.

Secretarul executiv al PSD Dâmbovița, Cristian Stan, spune că nu concepe o altă abordare politică decât cea a unei alianțe pe stânga care "să închidă jocul" în județul Dâmbovița, la alegerile locale din acest an. Liderul social-democrat a declarat astăzi, în conferința de presă, că este de neacceptat ca PSD și  Pro România să se lupte pentru același electorat.

"Nu vreau să dăm satisfacție adversarilor politici", spune Stan.

"Eu refuz să fac din Pro România adversarul politic al PSD. Toată discuția este despre cum se vor împărți voturile între candidații de pe partea stângă a eșichierului politic, iar o luptă între PSD și Pro România ar fi, fără doar și poate, în beneficiul PNL. Fac un apel către cei de la Pro România: haideți să lăsăm orice orgolii personale, haideți să ne așezăm la masă și să stabilim condițiile unei alianțe de natură să trimită PNL la lada de gunoi a istoriei mulți de acum înainte. Să nu le  dăm posibilitatea  ca, beneficiind de o conjunctură și de o fractură în comunicare între PSD și Pro România să câștige ceva ce nu merită și nici nu ar putea să gestioneze. Hai să nu avem pe conștiință și să nu regretăm mai târziu o lipsă de tact. Nu e loc de orgolii, de chestiuni de natură personală. Să facem o alianță pe partea stângă! Să dăm dovadă că avem maturitatea politică necesară să facem ceea ce este bine pentru dâmbovițeni. Cred că vom câștiga majorități stabile în consiliile locale și în Consiliul Județean. Cred că ar trebui să dăm dovadă de multă responsabilitate și de decență"! a spus Stan.

Secretarul executiv a mai punctat un aspect important în acest context al apelului la negociere. 

"Dacă nu se întâmplă acum alianța la locale, să nu-și închipuie cineva că, dacă ne vom lupta la baionetă cu contracandidații pe același electorat, ne vom mai ține apoi de mână să scoatem președinte pe nu știu cine. Vise! Exclus!"