• Vicepreședintele Senatului, Titus Corlățean susține că nu se justifică prelungirea stării de alertă și că Guvernul PNL urmărește să-și facă jocurile de putere

Sunt zero șanse ca Parlamentul să voteze, săptămana viitoare, prelungirea stării de alertă, este de părere senatorul social-democrat Titus Corlățean. Liderul PSD susține că prelungirea acestei măsuri ar fi nejustificată și a acuzat guvernanții că sunt obsedați de putere și de bani.

Au făcut acumulări de putere în această perioadă și au încercat marea cu degetul și cand au venit cu starea de alertă și au propus în proiectul de lege să se facă achiziții la liber în orice domeniu,  nu echipamente medicale, ci la liber în orice domeniu. Achiziție directă, încredințarea directă, bani foarte mulți. Aceasta e motivația pentru care au vrut și stare de alertă  pentru a-și face jocurile de putere, pentru a acumula capital foarte serios.

Corlățean a argumentat și de ce PSD nu va aproba prelungirea stării de alertă așa cum își doresc Klaus Iohannis și PNL.

Nu mai dorim să lăsăm niciun gram de putere nelegitimă acestui guvern PNL, iar aceste jocuri de putere și de bani trebuie să înceteze. Trebuie să fie și consecințe judiciare pentru cei care au comis abuzuri în această perioadă. Dacă mai sunt situații în care apar focare, chestiuni punctuale se pot gestiona cu măsuri administrativ organizatorice, inclusiv în domeniul sanitar. Nu mai sunt argumente să blochezi Romania printr-o stare de alertă.