• Trebuie  să fim mai incisivi, mai obraznici, să nu mai fim oscilanți..."
  • "Țuțuianu s-o lase mai moale cu atacurile la PSD! Funcția de președinte al CJD nu se cedează și cu asta basta!" 

Una dintre vocile pitorești, acide ale PSD Dâmbovița, vicepreședintele  Dorinel Soare, primarul comunei Niculești, a ieșit luni cu mesaje grele la adresa conducerii centrale a partidului căreia în reproșează, printre altele, lipsa de vizibilitate și de nerv. Viceliderul social-democrat cere liderilor naționali să fie mai "combativi și mai tari în reacții".

"Am solicitat să fim mai vizibili și la nivel local și la nivel central. Mai avem mult de muncă la nivel central, dar trebuie  să fim mai incisivi, mai obraznici, să nu mai fim oscilanți... Trebuie să fim mai incisivi, mai ai naibii, așa cum am văzut că se poartă unii (...) ", spune Dorinel Soare.

  • PSD și Pro România, "distanțare socială" din ce în ce mai evidentă!

Reproșurile vicelui PSD nu se opresc aici. El s-a arătat extrem de indignat de modul în care cei de la Pro România Dâmbovița abordează chestiunea unei alianțe cu PSD și a lansat, în acest context, un apel liderului Adrian Țuțuianu.

"Țuțuianu s-o lase mai moale cu atacurile la PSD! Funcția de președinte al CJD nu se cedează și cu asta basta! În loc să găsim o formulă să strângem rândurile, noi ne distanțăm unii de alții. Noi suntem pentru o alianță cu Pro România, dar în condiții omenești. Nu să-mi impui mie... 

Nu trebuie să cedăm și sigur nu vom ceda. Noi vom câștiga în majoritatea localităților pe care le păstorim în prezent și vom câștiga  președinția CJ, am curaj să pun pariu cu oricine". 

Soare a ținut să-i reamintească senatorului Țuțuianu că PSD este cel care pune condițiile într-o eventuală alianță fiind partidul cel mai mare. El i-a reamintit că rezultatele obținute ca lider al PSD s-au datorat eforturilor  de echipă, care, în opinia sa, nu mai sunt recunoscute.

"Noi trebuie să dăm răspunsurile la atacurile din partea Pro România. Noi suntem aceiași care l-am făcut mare pe dumnealui... Ne jignește pe toți cei care am contribuit la ridicarea dumnealui. Am rugămintea la dumnealui să înceteze cu atacurile", a mai spus Dorinel Soare.

În confirmarea tensiunilor tot mai mari dintre cele două formațiuni au venit și afirmațiile vicepreședintelui Radu Popa, care s-a arătat, de asemenea, nemulțumit de campania "agresivă" denumită "Revoluția tinerilor" demarată de Țuțuianu, respectiv prezentarea candidaților Pro România pentru alegerile locale. Popa îi impută liderului Pro România racolarea mai multor membri PSD din localitățile județului și vorbește despre găsirea unei "soluții inteligente" de colaborare.

Astfel, a lansat un apel la discuții pe marginea unei alianțe cu Pro România, cu condiția renunțării liderilor acestei formațiuni la anumite pretenții. El spune că e nevoie de o schimbare de strategie care trebuie să vină din partea partidului cel mai mic. Mărul discordiei rămâne în continuare candidatura la președinția Consiliului Județean Dâmbovița. În contextul actual, o alianță PSD-Pro România la Dâmbovița rămâne doar o declarație de intenție.