"After-school" pentru fiecare copil este unul dintre proiectele  care ocupă un loc fruntaș pe agenda liberalilor  târgovișteni. În opinia președintelui PNL Târgoviște, Aurelian Cotinescu, învățământul trebuie să reprezinte o temă prioritară a administrației  pentru că viitorul orașului depinde de felul cum vor fi educate generațiile care vin din spate. Proiectul urmează să fie propus, în scurt timp, Consiliului Local Municipal.

"Este un proiect înscris în sloganul nostru de campanie "Se poate și altfel", este motto-ul care va reprezenta de fapt proiectul nostru de dezvoltare a orașului Târgoviște. Astăzi, demarăm o primă parte a acestui proiect, After-school pentru fiecare copil. Este un proiect care se adresează celor 4500 de elevi ai ciclului primar, de la clasa pregătitoare până la clasa a patra. În fiecare școală urmărim ca acest proiect să fie implementat".

Ce se urmărește 

Echipa PNL Târgoviște condusă de Aurelian Cotinescu a identificat trei probleme principale pe care trebuie să le atingă acest proiect referitor la after-school.

-Componenta de masă caldă 

-Activitățile școlare 

-Activitățile recreative.

"Componenta principală masă caldă se poate realiza prin cantina Primăriei, astfel încât logistica, spațiile și oamenii care lucrează în cantină pot deservi fără probleme acest proiect. Dacă sunt școli care nu pot fi deservit, putem să apelăm la zona privată, a restaurantelor care pot îndeplini condițiile necesare de distribuție a mesei către școli.

Activitățile școlare vor fi organizate astfel încât copiii vor avea posibilitatea să-și facă temele în acest timp de 4,5 ore. Pe de altă parte, se pot organiza grupe de excelență cu copii care vor să învețe suplimentar sau grupe de recuperare pentru cei care au anumite lacune și vor să se pună la punct și să progreseze în materia școlară. 

Activitățile recreative vor avea în componență sport, artă care dezvoltă personal copiii, partea de dans. Vor avea profesori care vor ajuta copiii să-și dezvolte abilitățile. Proiectul va fi implementat cu bani europeni, axa POCU și asigură o finanțare atât pentru salariile profesorilor cât și pentru masa caldă și alte lucruri de care e nevoie în buna desfășurarea a activității de after-school. Durata de impementare a proiectului este un an de zile, estimăm noi.

La început de an părinții vor anunța dacă doresc ca cei mici să participe la programul respectiv și în funcție de acest lucru se vor face grupele.

Avantajele proiectului sunt multiple, copiii rămân în școală, beneficiază de masă caldă, absenteismul poate fi combătut foarte ușor, copiii își termină temele astfel încât atunci când termină programul de after-school pot merge acasă să stea cu părinții și să aibă activități recreative care le fac plăcere", a explicat liderul liberal care vorbește despre o nouă etapă în procesul de modernizare a învățământului târgoviștean. Cotinescu a adăugat că și componenta transportului public gratuit care să deservească acești copii, prin linii speciale concepute pentru ei, proiect depus în urmă cu un an și votat de CLM, este foarte important. El spune că, deși a fost abandonat de primărie, echipa PNL se angajează să-l concretizeze.

Foto: Aurelian Cotinescu, președinte PNL Târgoviște și candidat la funcția de primar al municipiului alături de  Tică Dan Alexandru, director al Școlii gimnaziale prof. Paul Bănică și candidat la funcția de consilier local municipal