Duelul replicilor PNL-PSD continua astazi, de aceasta data pe subiectul Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din județul Dâmbovița. In timp ce conducerea organizatiei judetene a PNL arata cu degetul spre conducatorii social-democrati pe care ii considera responsabili de ratarea acestui proiect important, liderii PSD pareaza si ii acuza pe adversari de vorbe goale. Redam mai jos cele doua comunicate de presa.

 


Constatăm că administrația pesedistă refuză cu încăpățânare demararea proiectelor mari de infrastructură, asumându-și chiar și riscul de a pierde banii aferenți finanțării proiectului, obligând locuitorii județului să plătească din buzunarele proprii sancțiunea de 6 milioane de euro pentru nerealizarea “Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din Județul Dâmbovița în perioada 2014-2020”. În acest fel PSD Dâmbovița continuă campania de menținere a județului nostru printre cele mai subdezvoltate județe din România.

Având în vedere situația financiară a județului singura șansă de a ne dezvolta o reprezintă aceste fonduri europene substanțiale de care administrația PSD NU VREA SĂ SE FOLOSEASCĂ. Oare de ce? Pentru că banii europeni nu se pot fura?

Ieri, prin implicarea activă a domnului Virgil Guran, președinte PNL Dâmbovița și consilier al Primului Ministru, a avut loc la sediul Guvernului României o întrunire de lucru între reprezentanții autorităților locale și premierul României, domnul Ludovic Orban, ministrul Fondurilor Europene, domnul Marcel Boloș și directorul general al Companiei Naționale de Investiții, doamna Manuela Pătrășcoiu, pentru a se identifica posibilitățile de deblocare a proiectelor cu finanțare europeană.

În cadrul întâlnirii membrii guvernului și-au arătat toată deschiderea și disponibilitatea de a repune pe tapet și de a nu pierde finanțarea pentru proiectul Companiei de Apă Târgoviște.

În acest sens, somăm public administrația PSD să demareze urgent procedurile aferente derulării acestui proiect. Amintim faptul că, dacă până la data de 1 septembrie proiectul nu va fi depus, pe lângă riscul pierderii finanțării în valoare de 340 de milioane de euro, se va impune și plata sancțiunii de 6 milioane de euro. Totodată, nerealizarea acestui proiect pune în pericol și proiectele viitoare, ce se vor afla sub sancțiunea incapacității administrației de a le implementa!

Mai sunt încă 9 săptămâni, timp în care, prin muncă, proiectul poate fi finalizat. În caz contrar, considerăm că nu au de ce să plătească cetățenii județului sancțiunea de 6 milioane de euro, acest prejudiciu pentru bugetul local ar trebui suportat de către cei care se fac vinovați.

Prin toate aceste demersuri realizate de către PNL Dâmbovița, sprijinim administrațiile care nu reușesc singure să implementeze proiecte europene, dar condiția definitorie pentru implementarea lor nu este reprezentată decât de dorința acestora de a face ceva pentru comunitățile pe care le reprezintă.

În afară de cele două proiecte majore care au fost relansate de către PNL Dâmbovița (proiectul ANL SAGRICOM și proiectul COMPANIEI DE APĂ TÂRGOVIȘTE), în atâția ani de mandat, primarul Cristian Stan nu a reușit demararea și finalizarea niciunui proiect important, de anvergura celor două.

Vom monitoriza îndeaproape, săptămânal, și vă vom informa despre evoluția proiectului Companiei de Apă, atât de important pentru comunitatea noastră.

Biroul de presă al PNL Dâmbovița

 
COMUNICAT DE PRESĂ
 
4 ani în care au lipsit cu desăvârșire.
4 ani în care parlamentarii PNL și consilierii județeni și locali liberali au dormit pe ei.
4 ani în care Consiliul Județean Dâmbovița și Parlamentul României au fost instituțiile în care veneau doar pentru a avea motiv să plece de acasă.
4 ani au fost absenți și acum, în preajma alegerilor, îi lovește interesul pentru județul Dâmbovița. Le spunem să stea liniștiți, toată lumea le știe discursul: “Vom face, vom analiza, vom propune etc.”.
În ceea ce privește “Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din Județul Dâmbovița în perioada 2014-2020”, în primul rând, suntem foarte mirați că știu de existența lui.
Așa-zisa întâlnire a eminențelor liberale în politicile de investiții pe marginea acestui proiect reprezintă încă o fanfaronadă marcă înregistrată PNL. S-au întâlnit ca să vorbească vorbe despre un proiect care își urmează cursul și care se va semna în timp util.
Cât privește întrebarea legată de o posibilă fraudă, liberalii ar trebui să caute mai aproape, în sânul partidului.
Frapant este însă faptul că, la întâlnirea cu subiectul “Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din Județul Dâmbovița în perioada 2014-2020” , pe care experții PNL Dâmbovița în pierdut timpul au avut-o cu Orban și alți ocupanți de scaune prin ministere, au fost chemați doar primarii PNL dâmbovițeni.
Li se pregătește ceva primarilor PSD? 69 de comune, orașe și municipii dâmbovițene trebuie să se aștepte la un șantaj politic de tipul “Dacă nu ești cu noi, ești împotriva noastră”?
În acest caz, putem spune, fără de tăgadă, că acum în prag de alegeri, din cauza disperării, liberalii încep să recurgă la un șantaj politic fățiș.
În condițiile în care Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița dă toate asigurările că proiectul respectă pașii necesari implementării lui, orice piedică, din acest moment, poate fi pusă doar de GUVERNUL ROMANIEI, PNL și liberalii de prin instituții care au puterea decizională în acest caz.
Folosind cuvinte pe care nu le înțeleg, tip “termen, demers, proiect, interesul dâmbovițenilor”, liberalii încep să vorbească de monitorizarea de proiecte și să le spună dâmbovițenilor și, mai ales, târgoviștenilor că nu s-a întâmplat nimic în județ și în Municipiul Târgoviște.
Dacă habar nu au ce proiecte se desfășoară sau se implementează în județul nostru, de la școli și grădinițe până la poduri și asfaltări-modernizări de drumuri, le spunem să meargă pe străzile Municipiului Târgoviște și să stea de vorbă cu oamenii.
Să faci în Târgoviște în 4 ani aproape cât s-a făcut în ultimii 10-15 ani, să începi transformarea unui oraș și să spui că acest lucru nu există înseamnă că ești liberal.
Și să spui că politica de dezvoltare a județului Dâmbovița este greșită, mai ales când primarii PNL dâmbovițeni au beneficiat de finanțări importante, chiar că ești liberal.
Purtător de cuvânt PSD Dâmbovița,
Costin Cozma