Ce notă ar acorda ministrul Educației învățământului românesc? Nu mai mult de ... 7.

Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat, luni, la Corbii Mari că nota pe care o dă învățământului românesc este 7. În opinia acestuia, principalul punct slab al învățământului  este faptul că miniștrii sunt schimbați prea des.

''Calificativul pe care l-aș da învățământului românesc e undeva în jur de 7. L-am dat și îl mențin, iar la finalul mandatului meu sper să fie undeva în jurul notei 8. Dacă ne ajută Dumnezeu să guvernăm șase ani de acum încolo, poate fi 10. Cred că principalul punct slab, cel puțin în ultimii șase ani, este legat de viteza cu care s-au schimbat miniștrii Educației în România. Pe analiza europeană, în România, în ultimii șapte ani, durata medie a mandatului unui ministru a fost de șase luni. Eu cred că de aici trebuie să începem, să avem stabilitate la nivel de minister'', a afirmat ministrul Liviu Pop.

El a fost prezent, luni, în localitatea Corbii Mari, județul Dâmbovița, la inaugurarea a trei unități de învățământ, o școală nou construită și două grădinițe reabilitate.