Viceprimarul orașului Titu, Teodor Rădoi, a fost  ales membru in Biroul Național al Ligii Aleșilor Locali PNL la Congresul de la Cluj Napoca.
"Sper să reprezint cât mai bine Dâmbovița în una dintre cele mai importante structuri interne naționale ale PNL, cea a aleșilor locali", a declarat acesta.

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Buna Guvernare Locală se realizează prin soluții liberale

 

 

Sâmbătă, 25 noiembrie a.c., a avut loc la Casa de Cultură a Studenților din Cluj Napoca, Congresul Ligii Aleșilor Locali (LAL) ai Partidului Național Liberal la care au participat peste 1.000 de liberali. Cei 12.225 de consilieri locali și județeni și cei 1.081 primari PNL au fost reprezentați de 978 de delegați. Aceștia au ales noua conducere a LAL și au adoptat Rezoluțiile ”Aniversarea Centenarului Marii Uniri” și ”Buna guvernare locală”.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a transmis un mesaj de forță și încurajare pentru aleșii locali liberali în fața abuzurilor PSD: ”Fiți răzbătători! Construiți proiecte eligibile, proiecte serioase, PSD nu poate împiedica aleșii locali ai PNL să obțină finanțare!”

Evenimentul s-a bucurat de prezența președintelui Grupului Partidului Popular European al Comitetului European al Regiunilor. În deschiderea lucrărilor, acesta a adresat un mesaj de susținere a simplificării procedurilor de absorbție a fondurilor europene de coeziune: ”Trebuie să diminuăm birocrația în interesul beneficiarilor. Știu că autoritățile locale se confruntă cu dificultăți din cauza procedurilor anevoioase. Comisia Europeană este conștientă de aceste dificultăți și dorește să simplifice cât se poate de mult.” De asemenea, domnul Michael Schnaeider ne-a asigurat că vocea noastă este bine auzită la Bruxelles.

Delegația filialei PNL Dâmbovița a fost condusă de Marius Caravețeanu, președintele PNL Dâmbovița.

Lucrările Congresului au fost deschise de gazda evenimentului, primarul Clujului, care a subliniat faptul că Liga Aleșilor Locali reprezintă resursa principală a partidului. ”De aici se naște viitoarea guvernare”, a spus primarul Emil Boc.

Președintele nou ales al LAL, Gheorghe Flutur, a avut un discurs despre echitate între cetățenii României, din punct de vedere al infrastructurii. Acesta a prezentat autostrada Iași – Târgu Mureș ca pe o soluție esențială în acest sens: ”Să traversăm Carpații, pentru a avea șanse egale!”, a spus președintele Consiliului Județean Suceava.

Modificările Codului Fiscal impuse de PSD au fost aspru criticate de către aleșii locali ai PNL. Nicolae Robu, primarul liberal al Timișoarei: ”În exercițiul financiar 2014 -2020, fondurile europene aduc 54 milioane de euro pentru Timișoara. Începând cu 2018, PSD ia de la Timișoara 33 de milioane de euro în fiecare an.”

 

Teodor Rădoi, viceprimarul orașului Titu, reprezintă Județul Dâmbovița în noua structură centrală. 

 

Noua conducere a Ligii Aleșilor Locali PNL

Gheorghe Flutur, Președinte Consiliul Județean Suceava – Președinte

Adrian Ioan Veștea, Președintele Consiliului Județean Brașov – Primvicepreședinte Consilii Județene

Dragoș Victor Chitic, primar municipiul Piatra Neamț – Primvicepreședinte Municipii

Mircea Moroșan, primar orașul Huedin – Primvicepreședinte Orașe

Alin Adrian Nica, primar comuna Dudeștii Noi, Timiș – Primvicepreședinte Comune

Dumitru Boroș, primar municipiul Bârlad – Vicepreședinte Regiunea Nord-Est

Paul Cristea, primar comuna Șendreni, Galați – Vicepreședinte Regiunea Sud-Est

Adrian Florin Dobre, primar municipiul Ploiești – Vicepreședinte Regiunea Sud Muntenia

Valerian Alexie, primar comuna Mateești, Vâlcea – Vicepreședinte Regiunea Sud Vest

Nicolae Florin Oancea, primar municipiul Deva – Vicepreședinte Regiunea Vest

Dan Tarcea, viceprimar municipiul Cluj-Napoca – Vicepreședinte Regiunea Nord-Vest

Horațiu Dumitru Răcuciu, primar orașul Săliște, Sibiu – Vicepreședinte Regiunea Centru

Narcis Cătălin Constantin, primar orașul Măgurele, Ilfov – Vicepreședinte Regiunea București-Ilfov

 

DEPARTAMENTUL DE IMAGINE, COMUNICARE și RELAȚII CU PRESA al FILIALEI DÂMBOVIȚA