Finalul anului 2017 aduce noi tensiuni între conducerea PSD și cea a Consiliului Județean Dâmbovița!

Șeful social-democraților dâmbovițeni, senatorul Adrian Țuțuianu a lansat acuzații grave, astăzi, la ultima conferință a formațiunii din acest an, la adresa conducerii CJ. Țuțuianu a afirmat că Alexandru Oprea face pe Moș Crăciun... pe banii statului.

 

Nu poți să faci pe Moș Crăciun pe banii statului!

"Una dintre nemulțumiri v-o spun astăzi. N-aș fi vrut să închid anul cu nemulțumiri, dar nu mi se pare corect, de exemplu, ca să faci pe Moș Crăciun  cu toate instituțiile publice, Consiliul Județean și subordonatele cu prime date pe criterii pe care eu nu le-am putut bine comensura, de la 200 până la 1500 de lei, prime la sute de salariați,  și să nu aloci acești bani, de exemplu, într-un fond de rezervă, cum am făcut și altă dată și să sprijini primăriile din județ, unele care nu și-au plătit salariile de 2, 3 luni sau de 6 luni, cum este cazul comunei Conțești. Atenție! Eu nu vorbesc de cei care au sărit calul și au făcut prostii, ci de Conțești care a avut un credit luat ca să-și poată cofinanța un proiect european. Deci, mi se pare corect să vii să sprijini aceste lucruri, nu să faci pe Moș Crăciun pe banii statului. E o părere a mea pe care o să o exprim în Comitetul Executiv și vom decide. Dacă suntem 215 inși, probabil că suntem mult mai înțelepți decât pot fi eu unul singur", a declarat președintele PSD Dâmbovița.

Țuțuianu a precizat că în, luna ianuarie, în cadrul unui Comitet Executiv Județean, va avea loc o evaluare serioasă a activității consilierilor județeni, fiind evident nemulțumit de modul în care sunt gestionate lucrurile. 

La rândul său, președintele CJ, Alexandru Oprea, a demontat acuzațiile șefului politic și a declarat, în apărarea sa, că a respectat legea la literă.

Domnul Țuțuianu dovedește o necunoaștere clară a prevederilor legale!

"Domnul Țuțuianu să facă bine să citească legea și cadrul legal, am acordat premii de excelență prevăzute de buget și de lege și pe baza fundamentării făcute de șefii ierarhici profesional. În rest, dumnealui e liber să declare orice. Am respectat la literă prevederile legii. Domnul Țuțuianu dovedește o necunoaștere clară a prevederilor legale pentru că, în fondul de rezervă poți duce bani din economiile la bunuri și servicii, nu din banii de salarii (...)Bugetul CJ a fost făcut, execuția este foarte bună, nu am excedent financiar, nu am bani necheltuiți, nu am facturi neplătite la CJ și nu puteam da beni din fondul de rezervă pentru a asigura plata salariilor unor primării care n-au avut aceeași chibzuință în a-și întocmi bugetul pe anul 2017.  Dumnealui, ca în multe alte situații, își dă doar cu presupusul. Are o problemă cu conducerea Consiliului Județean, neînțelegând că este doar senator al României și nu președinte de CJ. În rest, disputa lui personală cu mine o vom tranșa probabil într-un Comitet Executiv Județean, național dacă va fi cazul. Dar, eu nu-mi permit să atac un membru al PSD, cum, din păcate, dumnealui o face frecvent", a replicat Alexandru Oprea.

Mai mult, Oprea susține că actuala conducere a PSD Dâmbovița nu respectă statutul partidului.

"Mulți membri ai BPJ poate nu au citit statutul sau nu îl aplică. Aștept cu interes, după 1 an de zile să fiu chemat la ședințele unui for statutar al cărui membru sunt, pentru că  așa spune statutul. Ori de câte ori se discută probleme legate de o persoană, trebuie să fie de față și acea persoană. La PSD Dâmbovița, nu prea s-a întâmplat, din păcate. Dar, pentru asta, probabil, președintele partidului va trebui să explice și el forurilor competente de ce nu respectă statutul partidului".