Conducerea organizației județene a PNL Dâmbovița susține că partidul ar fi trebuit să-și asume guvernarea și să meargă cu un nume la consultările de la Cotroceni pentru formarea unui nou executiv.

"Ar fi trebuit rostit un nume la ieșirea de la consultări. Acest lucru mi-l asum și aș  merge pe linia președintelui Iohannis și i-aș îmbrățișa nemulțumirea, domnule, m-aș fi așteptat ca toată opoziția să vină cu  un nume și atunci eram pus într-o altă situație. Sincer, îmi scapă ce s-a întâmplat acolo, chiar dacă am avut un BPN, n-a fost pe ordinea de zi acest subiect. Eu aș fi rostit un nume, adică totuși, suntem un partid care ne putem asuma. Înclin să cred că nu s-a reușit o coagulare a dreptei în ciuda discuțiilor care au avut loc", a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, președintele PNL Dâmbovița, Marius Caravețeanu, care este de părere că Ludovic Orban este numele celui care ar fi trebuit rostit la negocierile de la Cotroceni. 

Partidul Național Liberal nu face opoziție reală, însă, este marcat de un scandal de proporții. Prim-vicepreşedinte al PNL Sector 2, Viorel Cataramă susține că "la nivelul organizaţiilor judeţene există o stare de nemulţumire profundă, furie pentru că PNL nu şi-a asumat formarea guvernului, deşi existau premisele pentru acest lucru şi se putea forma o majoritate parlamentară, din PNL, USR, PMP, UDMR; minorităţi şi parlamentarii puterii nemulţumiţi de Liviu Dragnea. Toată lumea îşi pune întrebarea de ce nu s-a acţionat". Mai mult, acesta spune că în PNL există o „grupare ticăloasă”. 

Simt și în județul Dâmbovița acest curent de nemulțumiți, de frustrați!

 "Cuvântul ticălos cred că este prea mult și prea dur. Subscriu la ceea ce spune Cataramă, simt și în județul Dâmbovița acest curent de nemulțumiți, de frustrați, care nu înțeleg că a avut loc un proces democratic fie el și în interiorul partidului. Există o conducere la nivel județean care  trebuie respectată până la viitoarele alegeri. Până atunci, te antrenezi, citești cărți, mergi la școală, mai înveți gramatică, matematică, geografie, ce ai nevoie, apoi te prezinți în fața electoratului PNL, îți prezinți programul și lumea te votează. Până atunci, dacă esți votat, te încolonezi, dacă nu, recomandarea mea pentru acești frustrați este că pot să meargă și în parc la table", a mai spus liderul liberal.