În ziua de 3 iulie a.c., la sediul Instituției Prefectului, a avut loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița (C.J.S.U.), informează Instituția Prefectului într-un comunicat de presă.

 

În cadrul ședinței s-au adoptat două hotărârii privind;

  1. suplimentarea cantităților de ciment și var alocate, de către guvern, cetățenilor afectați de alunecările de teren din comuna Văleni-Dâmbovița

  2. alocarea materialelor de construcție necesare celor 8 gospodării afectate de alunecările de teren din satul Gușoiu, comuna Glodeni.

Propunerile pentru promovarea, cu solicitudine, a hotărârilor de guvern impuse de soluționarea situației din cele două localități au fost depuse, spre avizare și promovare, în ședință de guvern.

Membrii C.J.S.U au fost informați asupra situației constatate în localitățile afectate de inundațiile înregistrate la începutul lunii iulie, în județul Dâmbovița.

După finalizarea activităților de evaluare a pagubelor înregistrate la infrastructura rutieră (poduri, podețe, sectoare de drumuri județene și comunale) va fi convocată o nouă ședință C.J.S.U Dâmbovița pentru analizarea notelor de constatare prezentate și formularea propunerilor de sprijin guvernamental.

 

Compartimentul de Comunicare