Facem precizarea că evenimentul s-a petrecut spontan, într-un loc ce nu este monitorizat video de către Poliția Locală Târgoviște, organele de poliție sesizându-se din oficiu, în urma postărilor video de pe internet.

Având în vedere evenimentul petrecut în dimineața zilei de 21.05.2017, în jurul orei 8.30, în parcarea din fața blocului nr. 27, de pe strada Avram Iancu din Târgoviște, în care un câine din rasa Bichon Maltez, însoțit în lesă de către stăpâna sa, a fost atacat fără motiv de către un alt câine din rasa câinilor agresivi, respectiv rasa Cane Corso, lăsat fără supraveghere și fără lesă și botniță de către stăpânul său, Poliția Locală Târgoviște vă informează că agentul de poliție locală P.A., aflat în afara orelor de program, a sprijinit organele de poliție în acțiunea de identificare a proprietarului câinelui agresiv, care locuia în imediata apropiere a blocului nr. 27, respectiv în blocul nr. 49 de pe Strada Avram Iancu.

Facem precizarea că evenimentul s-a petrecut spontan, într-un loc ce nu este monitorizat video de către Poliția Locală Târgoviște, organele de poliție sesizându-se din oficiu, în urma postărilor video de pe internet.

În urma verificărilor efectuate, proprietarul câinelui agresiv a fost identificat și sancționat conform Legii nr. 55/2002 republicată, cu o amendă contravențională de 500 lei, de către organele de poliție.

Subliniem faptul că, în conformitate cu prevederile H.C. L. nr. 9/26.01.2016, Art. 8, alin. (1), lit. a), plimbatul câinilor în municipiul Târgoviște este permis în următoarele condiții: „când se deplasează în locuri publice, însoţitorii trebuie să supravegheze câinii si să-i conducă cu lesă, indiferent de mărime, iar cei de talie mare sau încadraţi în categoriile de câini agresivi, cu botniţă”.

Aducem la cunoștința târgoviștenilor că, potrivit Art. 17, alin. (1), din același act normativ, constituie contravenție și se sancționează cu amendă următoarele fapte:

“a) lasarea in libertate fara supraveghere a cainilor in alte conditii decat cele prevazute in prezentul Regulament se sanctioneaza cu amenda de la 100 lei la 500 lei;

b) cresterea pe domeniul public a cainilor in imprejmuiri improvizate, in jurul blocului sau in garaje, se sanctioneaza cu amenda de la 300-500 lei si desfiintarea adaposturilor improvizate pe cheltuiala celui care le-a improvizat;

c) organizarea de către deţinătorii de câini a competiţiilor si luptelor cu câini în municipiul Targoviste, dacă fapta nu este săvârsită în astfel de condiţii încât să constituie infracţiune, se sanctioneaza cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei.”