De Ziua Mondială a Prematurității, organizația Salvați copiii a dotat maternitatea din Târgoviște, pentru a patra oară. La primirea acestei donații, a fost prezentă și sportiva Sorana Cîrstea, care a oferit sprijin în acest demers.

Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște îngrijește nou-născuți prematur sau cu diverse patologii grave din mai multe județe din regiunea Sud-Muntenia.

 

Salvarea nou-născuților prematur ar trebui să fie o prioritate națională, de care să fim conștienți cu toții. Nicio mare victorie nu se poate obține fără să ai la dispoziție instrumente bune și o echipă alături de care să construiești. Mă bucur că medicii, Salvați Copiii și nou-născuții prematur m-au primit în echipa lor, aceasta este o echipă a vieții”, a declarat Sorana Cîrstea.

La eveniment a răspuns prezent și deputata Oana Vlăducă.

"Vă spun din inimă că mi se pare extraordinar orice efort pentru a lupta pentru viața copiilor născuți prematur. Lupta noastră nu poate fi egalată de cea pe care o dau ei pentru supraviețuire, imediat ce părăsesc, prematur, pântecul protector al mamei, Sunt vulnerabili, au organele vitale insuficient dezvoltate, sunt predispuși la complicații. Și par atât de neajutorați.

Ori eu cred că, din partea noastră, trebuie să vină suplimentul de ajutor de care acești mici luptători au nevoie .
Sincere felicitări tuturor factorilor implicați, în special Soranei Carstea care a făcut  o nouă donație secției de neonatologie a Spitalului Județean", a spus aceasta.