Plenul Camerei Deputaţilor a votat marţi, cu 267 de voturi „pentru”, proiectul de lege pentru completarea Legii 263/2010 cu amendamentul care prevede că pensia de invaliditate poate fi cumulată, de la promulgarea legii, cu veniturile din activităţi independente.

 

"Am votat astăzi în Plenul Camerei Deputaţilor proiectul de lege pentru completarea Legii 263/2010 cu amendamentul care prevede că pensia de invaliditate poate fi cumulată, de la promulgarea legii, cu veniturile din activităţi independente, în primul rând cele definite de Codul fiscal, între acestea fiind drepturi de autor, proprietate intelectuală și drepturile conexe", a argumentat deputatul Corneliu Ștefan.

Deputaţii au adus mai multe modificări Legii pensiilor, cea mai importantă fiind aceea conform căreia pensia de invaliditate poate fi cumulată de la promulgarea legii cu veniturile din activităţi independente, în primul rând cele definite de Codul fiscal, între acestea fiind drepturi de autor, proprietate intelectuală şi drepturile conexe şi o serie de alte activităţi, cum ar fi PFA. 


De această prevedere pot beneficia şi cei care primesc pensii de urmaş, dar, pe de altă parte, cei care s-au pensionat anticipat nu pot beneficia de aceste modificări. 

Camera Deputaţilor este decizională pentru acest proiect de lege.

Acțiunea din Parlament are loc în contextul dezvăluirii cazului revoltător al unei tinere scriitoare diagnosticate cu scleroză multiplă, Laura Florescu.