COMUNICAT DE PRESA

 

Anul 2018 constituie momentul de istorie pe care fiecare dintre noi îl trăiește cu emoția celor 100 de ani ce au trecut de la Marea Unire. Un veac de când istoria românilor a luat o altă întrosătură, de când frații, despărțiți de granițe și regimuri politice, au redevenit frați.

În acest context, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița inițiează un amplu program de manifestări culturale, menite să aducă, în aproape toate localitățile județului, mesajul atât de important al unității de neam și țară.

 

Astfel, începând cu luna martie, Orchestra Populară ”Chindia” și clasele Școlii Populare de Artă ”Octav Enigărescu” vor susține recitaluri de muzică, piese de teatru și spectacole folclorice în următoarele localități: 14 martie Brănești, 15 martie Valea Lungă, 22 martie Cândești, 29 martie Raciu.

În luna aprilie, programul evenimentelor este următorul: Aninoasa - 3 aprilie, Doicești-12 aprilie Nucet - 13 aprilie, Moroieni - 19 aprilie, Vulcana Pandele-26 aprilie, iar în luna mai, Runcu-3 mai, Vârfuri-10 mai, Dragomirești-15 mai, Dragodana-20 mai, Potlogi – 21 mai, Târgoviște – Târgul de Rusalii, ediția a V-a, 26-28 mai.

 

Evenimentele vor continua în același ritm până la sfârșitul anului 2018, marcând, în acest fel, în peste 100 de momente, cei 100 de ani de la Marea Unire.

 

CENTRUL JUDEȚEAN DE CULTURĂ DÂMBOVIȚA