În urma precipitațiilor abundente din ultimele ore, mai multe gospodării din județ au fost inundate!

Cele mai multe gospodării afectate sunt în localitățile Răcari și Cojasca unde a fost necesară intervenția pompierilor.

 

La această oră, 3 echipaje de intervenţie (14 persoane cu 3 motopompe), de la Gărzile de intervenţie Răcari şi Corneşti, acţionează în oraşul Răcari şi comuna Cojasca pentru evacuarea apei din 4 gospodării, astfel:

  • în Oraşul Răcari (sat Mavrodin) - 1 gospodărie (1 curte şi bucătărie) - a intervenit Garda Răcari (1 echipaj cu motopompă);

  • în Oraşul Răcari (sat Mavrodin - strada I.L.Caragiale) - 2 gospodării (2 curţi şi anexe gospodăreşti) - intervine Garda Răcari (1 echipaj cu motopompă);

  • în Oraşul Răcari (strada Nicolae Popescu) - 1 gospodărie (1 curte) - intervine Garda Răcari (1 echipaj cu motopompă);

  • în comuna Cojasca - 3 gospodării (3 curţi şi 2 locuinţe) - intervine Garda Corneşti (1 echipaj cu motopompă);

 

 

Intervenții mai au loc la Ulmi (1 curte) și la Cornățelu, unde circa 12 gospodării au fost inundate de apa venită de pe câmp.

Avertizarea meteorologică Cod Portocaliu a fost actualizată.

Intervalul de valabilitate: 10 iulie, orele 10 - 18;

Fenomene vizate: ploi abundente.

În atenţia cetăţenilor!

Recomandăm cetățenilor să respecte indicațiile autorităților și să se intereseze din timp asupra stării vremii și a drumurilor pe care urmează să se deplaseze.

De asemenea, recomandăm populației să asigure scurgerea apelor pluviale prin curățarea șanțurilor și a rigolelor, iar pe timpul manifestării fenomenelor să limiteze activitățile în aer liber.

Totodată, avertizăm cetățenii ca în cazul producerii viiturilor, să nu se deplaseze prin curenții de apă, nici cu căruțe sau alte mijloace de transport, și să se adăpostească în zone înalte și sigure.

 

COMPARTIMENT

INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE