Deputatul social-democrat, Oana Vlăducă este convinsă că România va depăși Portugalia în ceea ce privește creșterea PIB!

"În cifre absolute, urmare a creșterii PIB, România a depăsit Grecia și, până la sfârșitul acestui an, va depăși Portugalia!
* Execuția bugetului consolidat reflectă performanțele creșterii economice ritmice și sustenabile.
* Veniturile bugetare sunt mai mari cu 22 de miliarde de lei (+13,7%) la finalul lui august 2018 comparativ cu anul trecut.
* Un salt spectaculos ( + 19,7%) îl înregistrează finanțările de la UE.
* Relaxarea fiscalității și simplificarea procedurilor birocratice – de exemplu reunirea într-un singur formular/ de plată a 7 taxe/impozite pe veniturile independente – a condus la încasarea suplimentară a aproape 900 de milioane de lei (+67,5%!!!) taxe și impozite aferente, în 2018 față de 2017.
* Au crescut consistent veniturile din contribuțiile de asigurări sociale (+37,5%), din TVA (+8,6%).
* Majorările de salarii se reflectă corespunzător în execuția bugetară ( +25% cheltuieli de personal).
* În privința investițiilor se consemnează o creștere cu 3,2 miliarde de lei ( +50,4%) în primele 8 luni ale anului comparativ cu perioada similară a anului trecut.
* Deficitul bugetar după 8 luni este de 1,54%, ceea ce demonstrează că se va îndeplini obiectivul de menținere sub 3 procente deficitului bugetar anual.
Așadar, unde este dezastrul descris de unii și alții? Unde e apocalipsa pe care o văd PNL și USR și Macovei și alți detractori? Repet: sunt cifre oficiale, verificabile și incontestabile", a declarat parlamentarul, joi, într-o conferință de presă.