Senatorul independent Adrian Țuțuianu se lasă greu! El a declarat miercuri, în prima conferință de presă din acest an, că, deși a fost curtat de toate partidele, nu a luat încă o decizie privind viitorul său politic. El a precizat că încă mai analizează opțiunile având la bază câteva criterii importante, în special cel de natură ideologică.

"Eu n-am bătut la ușa nimănui. La ușa mea au bătut toți. Am discutat cu toate partidele politice, cu conducerile lor naționale, la inițiativa lor. Fiecare mi-a făcut o ofertă pe care o analizez. Nu poți să faci politică cu succes de unul singur. În al doilea rând, când ai mai multe soluții la o problemă, trebuie să analizezi. Și primul criteriu după care analizez eu este raportarea la cei 20 de ani de politică pe care i-am făcut", a declarat Țuțuianu.

"Nu am luat o decizie pentru că decizia este dificilă (...) Când voi decide? După ce analizez, mai întâi de toate,cum merg dosarele pe care le am în instanță (...) La momentul acesta, sunt într-un blocaj total (...) Dacă voi constata că blocajul ăsta continuă și nu este util să pierd doi ani din viața mea judecându-mă cu Liviu Dragnea, poate că este mai bine să renunț la litigii și să-mi văd de drumul meu. Trebuie să facem și analiza evoluțiilor politice din PSD. Pentru că, dacă Liviu Dragnea este în 2020 liderul partidului, pentru că nu prea mai are cine să-l conteste , eu n-o să am nicio șansă să pot să-mi continui activitatea politică. În al treilea rând, mă uit la criteriile de natură ideologică (...) Îmi mai rezerv luna asta de meditație, văd cum merg dosarele, mai discut cu colegii mei din PSD, cu cei care au rămas alături de mine și nu mă refer doar la cei cu funcții, pentru că ei, majoritatea  acordă prioritate păstrării funcției. Discut cu oameni care au construit PSD și care mai sunt astăzi în prim-plan. Voi discuta și cu toți primarii, indiferent de ce opțiuni au avut , pentru că va  veni 2020 și n-aș vrea să-mi spună cineva că nu l-am întrebat. Nu voi alege nici drumul cel mai ușor , pentru că nu ăsta e scopul, ci drumul pe care cred că mă pot exprima cel mai bine din punct de vedere politic", a mai afirmat Țuțuianu.

Liderul Pro România, Victor Ponta, confirma marți, la Târgoviște, discuțiile avansate cu Adrian Țuțuianu privind venirea acestuia alături de el, precizând că formațiunea pe care o conduce este singura alternativă politică pentru fostul social-democrat.

"Am avut 4, 5 întâlniri cu Ponta până acum, asta pot s-o spun că a spus-o și el... niciuna la inițiativa mea", a spus la rândul său, Țuțuianu.