Raport de activitate

La final de an, cel de-al doilea din actualul mandat, sunt dator să vă prezint raportul activității mele parlamentare pe anul 2018.
Conform Regulamentului Camerei Deputaților avem obligația de a face parte din comisiile permanente astfel că și în acest an mi-am continuat activitatea în calitate de membru în Comisia comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului Român de Informații.
Totodată sunt membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. În cadrul primei părţi a sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de la Strasbourg (23–27 ianuarie 2017) am fost ales președinte al grupului Partidului Popular European. De asemenea, am fost reales în funcţia de preşedinte al Comisiei pentru respectarea obligaţiilor şi angajamentelor asumate de statele membre (comisia de monitorizare). Ambele funcții le-am deținut pâna în luna mai anul curent.
În toată această perioadă am ținut legătura cu cetățenii, fiind prezent la birourile parlamentare din Târgoviște, Găești și Pucioasa. În urma audiențelor avute, în cadrul controlului parlamentar am adresat un număr de 24 de întrebări/interpelări pe teme de interes local și județean, precum și de interes național.

În cifre, activitatea mea de deputat arată astfel:
* 3 luări de cuvânt în ședințele de plen
* 2 declarații politice
* Nu mai politizați fotbalul românesc
* Centenar, solidaritate și suveranitate
* 24 Întrebări
* Construire bazin înot didactic, str. Tudor Vladimirescu, nr.2C, Grup Școlar Agricol ”Dr. C. Angelescu”, localitatea Găești, jud. Dâmbovița
* Construcția de locunțe pentru tineri, orașul Găești, județul Dâmbovița
* Reabilitare, modernizare și dotare, așezământ cultural-comuna Bezdead, județul Dâmbovița
* Restaurarea vestigiilor medievale
* Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște
* Platoul Padina-Peştera din Munţii Bucegi I
* Alunecările de teren din jududețul Dâmboviţa
* Măsuri pentru limitarea extinderii pestei porcine africane
* Serviciul de Ambulanța județean Dâmbovița
* Lipsa fondurilor şi a investiţiilor blochează activitatea Direcţiilor Regionale a Finanţelor Publice
* Platoul Padina-Peştera din Munţii Bucegi II
* Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituţiei Prefectului-județul Dâmboviţa.
* Preţurile practicate de magazinele, barurilor şi restaurantele din Aeroportul Internaţional "Henri Coanda"
* Deficit de medici versus şomaj în rândul absolvenţilor de medicină
* Măsurile reparatorii prin echivalent
* Renunţarea la ora de vară
* Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a
* Evaluarea activității manageriale desfășurate de către inspectorii școlari generali, inspectorii școlari generali adjuncți din inspectoratele școlare și directorii caselor corpului didactic
* Aplicarea art.78 alin.(3) din Legea Nr.448/2006 și a art.39 alin.(1) și (2) din OUG 90/2017 în cazul unităților de învățământ preuniversitar din județul Dâmbovița
* Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, sesiunea 2018
* Editarea manualelor școlare de către Editura Didactică și Pedagogică
* Editarea manualului de geografie pentru clasa a VI-a de către Editura Didactică și Pedagogică
* Consumul de droguri în rândul tinerilor
* Structura subiectelor la examenele naţionale pentru anul şcolar 2018-2019
Tot în cadrul exercitării controlului parlamentar, am fost semnatarul unui număr de 10 moțiuni simple la adresa miniștrilor de finanțe, economie, educație, sănătate, pensii, agricultură, păduri, interne și cultură, precum și a două moțiuni de cenzură.
La nivel de inițiativă legislativă, în acest an am depus un număr de 20 de propuneri legislative având ca obiect îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniile fiscal, salarizare, pensii, educație, sănătate, infrastructură, drepturile persoanelor cu handicap, audiovizual, egalitate de șanse, inclusuiv Legea Anti-birocrație.
Un proiect pe care l-am continuat l-a reprezentat organizarea unor vizite educative la Palatul Parlamentului a unui număr de peste 160 de elevi din localitățile dâmbovițene Braniștea, Finta și Bezdead care au drept scop informarea acestora despre modul de funcţionare a Camerei Deputaţilor, procesul de vot şi reprezentare, rolul deputaţilor şi procesul legislativ.
M-am străduit și mă voi strădui în continuare să îmi fac datoria cât mai bine față de cei pe care am onoarea să-i reprezint în Parlamentul României. Dragi cetățeni, vă aștept cu idei viabile pentru inițierea unor propuneri legislative, pe care împreună să le putem materializa în acte normative necesare dezvoltării României. Cred cu tărie în parteneriatul dintre dumneavoastră și mine.

Deputat,
Cezar-Florin PREDA