Primăria Târgoviste lansează, astăzi,  licitația în vederea achiziționării primului lot de 28 de autobuze hibrid diesel-electric. Achiziția se cifrează la valoarea de 52.080.000 lei, fără TVA, sursa de finanțare fiind asigurată de fondurile europene.

"După aproape un deceniu, transportul public local târgoviștean va fi gestionat direct de către administrația locală. În pofida incercărilor de manipulare și a demagogiei PNL, în prezenta a numai 2 consilieri locali PNL, din cei 8 care erau obligați să se prezinte, urmare a sedinței de consiliu local din aceasta dimineață, modernizarea transportului public local a intrat în linie dreaptă. Cred că este un moment important pe care eu îl așteptam de ceva timp, în contextul în care operatorul de transport AITT trece de ceva timp prin dificultăți deosebite care au generat nerealizarea a circa 700 de curse în trei luni. Nu se mai putea continua în acest fel. Ne-am sumat acest demers mai ales raportat la împrejurarea că accesarea a două proiecte europene în valoare de 26 milioane de euro cumulat era condiționată de gestionarea transportului public printr-un operator propriu. Așadar, cred că ceea ce am realizat astăzi este cel mai important proiect de hotărâre aprobat de către administrația locală târgovișteană (...) Este un proiect care deschide premisele dezvoltării transportului public în comun (...) Le garantez târgoviștenilor că nu vor mai aștepta cu orele autobuzele în stații, că vor fi niște autobuze curate, că vor fi respectați și că, după finalizarea procedurilor legate de accesarea fondurilor europene, vom avea un transport public european cu care să ne mândrim", a explicat primarul Cristian Stan, vineri, în cadrul unei conferințe de presă.

El a vorbit și despre propunerea făcută de consilierii PNL pe acest subiect.

"Dacă m-ar fi întrebat cu privire la gratuitățile care se cer pentru categoriile menționate le-aș fi spus că fie sunt prevăzute în lege, fie sunt deja acordate de Primărie, culmea, prin niște hotărâri votate chiar de consilierii PNL. Au uitat că au acordat gratuitate pentru studenți?  (...) În dorința de publicitate politică și electorală  le-au ignorat (...) De ce să plătim peste 1 milion de euro pentru 4 autobuze dacă luăm 28 pe bani europeni? La momentul la care vom avea bugetul, vom avea o discuție și o detaliere a acestor amendamente propuse de PNL", a mai spus Stan.

Citește și

http://db24news.ro/index.php/politic/2022-targoviste-transportul-public-local-minge-de-ping-pong-in-consiliul-local-municipal-ce-au-anuntat-liberalii-inaintea-sedintei-de-maine